Pelle Haleløs fejrer jul af ÅSA RÖNN & MICHAEL RÖNN

SDC16010.JPG

*Reklame for Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Pelle Haleløs fejrer jul – Forfatter: Åsa Rönn & Michael Rönn – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★☆☆

Pelle Haleløs fejrer jul af Åsa Rönn & Michael Rönn baseret på Gösta Knutssons elskede fortælling. Jeg husker, at jeg konstant læste Pelle Haleløs, da jeg var barn. Først, hvor min mor læste højt, og senere alene. Jeg var vild med universet, Pelle og at man kunne skrive så gode børnebøger som Gösta Knutsson. Derfor var det et glædeligt gensyn med Pelle i denne bog – og så endda en julebog. Kan det være bedre?

I Pelle Haleløs fejrer jul ser vi hvordan hele byen gør klar til jul, forbereder sig og fejrer juleaften. Der er dog forskellige meninger om hvordan man gør og hvad definitionen på ”artig” og ”uartig” er. Den lille kattekilling Fralle fejrer jul for første gang, og derfor lover Pelle at vise ham, hvordan man virkelig fejrer jul. Derfor laver Pelle en juleskole, men den går dog ikke heeeelt som forventet. Nogle laver rod i det hele – hvem er det mon?

Dog er der en skøn morale at finde i denne julebog – at være gode ved hinanden, næstekærlighed og at materielle ting ikke betyder så meget i det lange løb.

Jeg synes, at det er en rigtig fin julebog, som jeg helt klart vil anbefale. Dog synes jeg ikke helt, at den lever op til de gamle historier om Pelle, MEN jeg nød alligevel læsningen. Hele Pelles verden er skøn.

One thought on “Pelle Haleløs fejrer jul af ÅSA RÖNN & MICHAEL RÖNN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s