Julen varer længe … af Francesca Hornak

21. december.JPG

*Reklame for Forlaget Alhambra/anmeldereksemplar* – Titel: Julen varer længe … – Forfatter: Francesca Hornak – Forlag: Forlaget Alhambra – Anmeldereksemplar fra Forlaget Alhambra

★★☆☆☆

Julen varer længe … af Francesca Hornak er en julebog, som handler om familie og forskellige generationer. Det er en roman, hvor der bliver slebet kanter i familiens skød, samtidig med at julen nærmer sig. En jul med familien kan være hyggelig, men også klaustrofobisk under samme tag en hel uge i streg.

Familien Birch kender måske trods alt ikke hinanden så godt, som de troede. Der er masser intriger, drama og overraskelser i denne roman, blandt andet: Olivia, der er i karantæne fra epidemiramte Liberia, Phoebes planlægning af bryllup, Emma, der skjuler sin kræftdiagnose og Andrew, der har modtaget en mail fra en, som påstår at være hans søn. Du kan godt høre det, ikke? Det går ikke stille for sig i denne jul. Her kan du være så heldig at møde en familie, der højst sandsynligt har flere problemer end din egen.

Julen varer længe … er en fin juleroman, som også er godt skrevet. Det er nemt at komme ind under huden på familien og karaktererne, og hvad de hver især indeholder. Der gik dog ikke længe, før jeg indså, at jeg bare ikke passede til målgruppen. Det var desværre ikke en roman for mig. Jeg synes, at det blev for forudsigeligt og lidt for dramatisk med stereotyper, men det er selvfølgelig kun en personlig holdning.

Jeg er ved at være bange for, at jeg har læst for meget YA, at det er svært at læse en roman, som passer mere til det voksne publikum. Men alt i alt er det en fin roman – det var bare ikke bogen for mig. Jeg er helt sikker på, at mange vil synes om læsningen af denne roman.

49140359_216279482593647_8596990652036677632_n.jpg

One thought on “Julen varer længe … af Francesca Hornak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s