Jenteloven – Feministisk førstehjælp af Sofie Frøysaa & Ulrikke Falch

SDC15935.JPG

*Reklame for GyldendalUng/anmeldereksemplar* – Titel: Jenteloven – Feministisk førstehjælp – Forfatter: Sofie Frøysaa & Ulrikke Falch – Forlag: GyldendalUng – Anmeldereksemplar fra GyldendalUng

★★★★★

Jenteloven – Feministisk førstehjælp af Sofie Frøysaa & Ulrikke Falch er én af de vigtigste udgivelser i 2018. Da jeg så, at denne bog var på vej, glædede jeg mig virkelig til at se, hvad det var for noget, og da jeg fik den i hånden, så vidste jeg bare, at det var et match in heaven. Denne bog er god, fordi den er så ufattelig vigtig lige nu. Den bidrager med selvtillid og italesætter, at det er okay ikke altid at være okay. Man skal ikke skærme sig selv for verden. Man skal ikke negligere sig selv eller sine følelser – og det er okay at sige fra, når man føler, at ens grænser overskrides.

Denne bog præsenteres forskellige emner som seksualitet, psykisk sygdom, grænser og hvornår man overskrider dem, at sige fra, at lære sig selv at kende, at give sig selv et skulderklap. Samtidig er det en bog, der forsøger at sætte spørgsmål og bryde tabuer. Der er hudløs ærlige berettelser fra både Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch om blandt andet spiseforstyrrelse, psykisk sygdom og depression. Der filtreres ikke og man får historier fra deres egne liv – uanset om det er på godt eller ondt.

Samtidig med at der er tunge emner på spil, så er der en rummelig tillid mellem forfatter og læser, og at det er åbenhed om at italesætter det, der gør ondt, og prøve sin stemme til at styrke selvtillid, bevidsthed, støtte kvinder imellem og hvad girl power egentlig er.

Er det at være tynd? At se ud på en bestemt måde? Næh. Det handler tværtimod at føle sig godt tilpas i sin egen hud og acceptere det ved sig selv, man måske ikke er vildt glad for, men stadig gøre det til en styrke. Man er ikke perfekt, men det er der ikke nogen, der er. Så enkelt er det.

I denne bog er der ærlighed, sårbarhed og en direkte tone. Samtidig er der også varme, tillid og rummelighed. Alle har en stemme – det handler bare om at bruge den.

Dette er bogen, som mange unge piger har brug for – og uanset hvor gammel du er, så vil den give dig styrke og en ordentlig omgang girlpower. Jeg er meget stolt af at være kvinde, at være læser af denne bog og at to seje, unge kvinder kan bruge deres platform til at sprede budskabet om en så vigtig sag som denne – empowerment, girl power og accept.

Er DU klar til at joine squadet? Det har jeg været længe! Virkelig flot og ufattelig vigtig udgivelse! 5 stjerner – no doubt about that.

48420974_1154689394708222_6413458372858740736_n.jpg

(Jeg var så heldig at møde Sofie Frøysaa & Ulrikke Falch til Bogforum 2018 – det var en fornøjelse! Seje og stærke piger, som har skabt en uforglemmelig og vigtig bog!)

3 thoughts on “Jenteloven – Feministisk førstehjælp af Sofie Frøysaa & Ulrikke Falch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s