Venner – I’ll be there for you af Kelsey Miller

49899194_617640681986175_3390850180243783680_n

*Reklame for HarperCollinsNordic/anmeldereksemplar* – Titel: Venner – I’ll be there for you – Forfatter: Kelsey Miller – Forlag: HarperCollinsNordic – Anmeldereksemplar fra HarperCollinsNordic

★★★★☆

Venner – I’ll be there for you af Kelsey Miller er bogen til den ultimative Friends-fan. Jeg vidste faktisk ikke helt, hvad jeg gik ind til, da jeg åbnede bogen første gang. Jeg frygtede lidt, at det ville være en biografi spækket med billeder – en typisk fan-bog, men jeg kunne ikke have taget mere fejl. Dette er en meget detaljeret og tematisk opdelt bog, hvor man virkelig lærer Venner-universet at kende – mere end nogensinde før.

Man læser med startfasen med udarbejdelse af idéen til casting og til videreførelsen, inden at Friends indtog tv-skærmene og skabte en ny generation af fans. Der er så meget, som jeg ikke vidste. Vi kommer helt tæt på både producere, skuespillere og koncepter bag serien. Jeg har altid set med og ikke rigtig tænkt over content, men det er helt tydeligt, at der ligger et kæmpe arbejde bag – særligt gjorde det indtryk med LGBT-emner, død og kvindernes rolle vs. mændene, og alle disse emner gennemarbejdes i form af afsnittene.

Samtidig med at man kommer tæt på sine Friends-karakterer, skuespillerne og produktionen bag, så får man lov til at være flue på væggen og være med fra start til slut.

Dette er en rigtig god biografi om venner, hvor der er kælet for detaljen, der er referencer og quotes fra serien i selve teksten og samtidig er der så meget læring at hente om serien, tiden og udviklingen – både i kulturen, New York og tv-serien. Jeg savnede en smule billeder og måske en tidslinje, men ellers var det en rigtig god og hyggelig læsning.

Mon man burde nappe et afsnit Friends nu? Could it BE a better idea?

Advertisements

One thought on “Venner – I’ll be there for you af Kelsey Miller

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s