Skamlebben af Anne Mette Kærulf Lorentzen

49656243_2477146225845586_3374600313213288448_n.jpg

*Reklame for Cobolt/anmeldereksemplar* – Titel: Skamlebben – Forfatter: Anne Mette Kærulf Lorentzen – Forlag: Cobolt – Anmeldereksemplar fra Cobolt

★★★☆☆

Skamlebben af Anne Mette Kærulf Lorentzen er en rigtig god graphic novel, hvor det føles, som om man føler med i en persons inderste tanker. Selve formatet er graphic novel, så minder det om en dagbog.

Det handler om en kvinde, der har et liv med børn og er gift med en mand, men pludselig indser, at hun tænder på kvinder. Herfra begynder fortællingen for alvor. Der er mange fine ting, der vendes, og alt gøres uden løftede pegefingre, fordømte blikke eller moralske ordrer. Det handler helt enkelt om individet, der forsøger at navigere i samfundets fordømmende blikke og i sig selv.

Skamlebben af Anne Mette Kærulf Lorentzen fornyer graphic novel-genren ved at tage vigtige elementer med i læsningen, blandt LGBT, at springe ud, seksualitet og et ufiltreret og hudløst ærligt billede af at være menneske – eller dyr, i dette tilfælde.

Der er nemlig ingen mennesker med på illustrationer. Alle er tegnet som dyr. Det kan være en smule forstyrrende i starten, men man indser hurtigt, at det snarere handler om følelser, situationer og begivenheder i menneskets liv end hvordan man ser ud, om man hedder Anna eller Sebastian. Skamlebben handler om de vigtige temaer, som kan være svære at snakke om, men her bryder bogen tabuerne rigtig fint.

One thought on “Skamlebben af Anne Mette Kærulf Lorentzen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s