Udstillet af Nicole Boyle Rødtnes

49515772_349342175797188_5987696022833332224_n.jpg

*Reklame for Alvilda/anmeldereksemplar* – Titel: Udstillet – Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

Udstillet er en af de mest nervepirrende og fængende bøger, som jeg har læst af Nicole Boyle Rødtnes. Det er, som om Nicole gør det gang på gang. Hun skriver en bog og så er man bare totalt opslugt – og det skete også denne gang.

Udstillet er noget helt særligt. Det er en bog, som holdt mig vågen og gjorde mig søvnløs. Gab! Den satte simpelthen tankerne i gang og så kunne det slet ikke stoppe igen. Måske er det fordi bogen er så rammende og beskriver en helt specifik tendens i vores kultur lige nu, nemlig reality.

Bogen er ikke en løftet pegefinger eller dømmende, men snarere en ”tænk dig nu godt om.” Begge hovedpersoner har deltaget i et realityprogram og det ses tydeligt, at det er svært for dem at fungere optimalt blandt andet pga. efterskælv og trauma fra programmet, men også det at konstant at blive genkendt, dømt af fremmede eller at alle har en mening om dem.

Jeg har læst et par anmeldelser, hvor flere savner mere personlighed i karakteren Ida og det gør jeg faktisk ikke. Det er ikke det vigtige hvordan hun ser ud eller hvad hun tænker om alt. Det vigtige er snarere, at hun symboliserer en følelse, som alle kan besidde efter at have deltaget i et realityprogram som Grænseløs.

Læsningen af Udstillet er ikke varm eller fyldt med håb. Den er hård, ærlig og til tider også brutal og grum, men denne bog er vigtig. Det var en pageturner og jeg synes, at det er rigtig vigtigt at skrive en bog som denne.

One thought on “Udstillet af Nicole Boyle Rødtnes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s