Før jeg forsvinder helt af Louise Roholte

SDC16101.JPG

*Reklame for Carlsen/anmeldereksemplar* – Titel: Før jeg forsvinder helt – Forfatter: Louise Roholte – Forlag: Carlsen – Anmeldereksemplar fra forfatteren

★★★★☆

Før jeg forsvinder helt af Louise Roholte er en virkelig god læseoplevelse, som kravler ind under huden. Historien mærkes, hvor det gør ondt og hvor det føles godt. Det er en historie, som har lidt af det hele. Det bedste af det hele er, at vi har at gøre med en stærk hovedperson, som mange piger vil kunne relatere til. Hun er god og har personlighed – og hun viser, at det er okay at være sårbar.

Bagsiden lyder således: ”Selma og Smilla er søstre, og Selma er nødt til at være den store, selvom Smilla er den ældste. Selma passer på Smilla, fordi hun er anderledes, men det tærer på hende at være den stærke og sætte sig selv til side. Lidt efter lidt viser det sig, at det ikke kun er Smilla, der er skrøbelig, og pludselig er rollerne byttet om.

Jeg synes først og fremmest, at den er yderst velskrevet. Sproget er enkelt og letlæseligt for målgruppen, men samtidig er der en utrolig dybde på spil og tunge emner, som ikke er nemme at beskrive.

Selma er beskrevet så godt, at man meget hurtigt begynder at holde af hende. Hun er tvunget til at være stærk og altid sætte sig selv til side, og til sidst bliver det for meget for hende. Hun får anoreksi og får det dårligere og dårligere, men også dette emne er beskrevet fint – ikke for tungt, men heller ikke filtreret. Jeg vil gætte på, at mange vil kunne have en god dialog om de tunge emner i denne bog. Derfor er den vigtig.

Før jeg forsvinder helt kan læses af alle, men er tilpasset efter målgruppen piger 9-13 år. Det er en bog, der handler om at være anderledes, anoreksi og ensomhed. En rigtig flot og tankevækkende roman af Louise Roholte.

One thought on “Før jeg forsvinder helt af Louise Roholte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s