Ond vilje (Darkest Minds #1) af Alexandra Bracken

IMG_4641.jpg

*Reklame for Høst & Søn/anmeldereksemplar* – Titel: Ond vilje (Darkest Minds #1) – Forfatter: Alexandra Bracken – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Høst & Søn

★★★★☆

Ond vilje (Darkest Minds #1) af Alexandra Bracken kunne have været den bedste klicheagtige historie, men det var den slet, slet ikke. Det var en virkelig god læseoplevelse og jeg er vild med historien. Det er sci-fi-YA-dystopi, når det er bedst. Vi følger en anden verden, hvor specifikke børn og unge har særlige evner, og i stedet for at embrace det, så bliver der vendt op og ned på det hele. Verden bliver et farligt sted, hvor det gælder om at finde sine allierede og kæmpe for det gode.

Bagsiden lyder således: ”En mystisk sygdom dræber 98 procent af alle børnene i USA, og de resterende 2 procent viser sig at have udviklet en form for overnaturlige evner, som ingen helt ved, hvad indebærer, og de placeres derfor i forskellige aflukkede faciliteter. 16-årige Ruby undslipper med nød og næppe en af regeringens mest brutale testlejre og slutter sig til en gruppe andre teenagere på flugt fra systemet. Og på jagt efter svar. Liam, den lille gruppes leder, falder hårdt for Ruby, men hun kan ikke lade ham komme tæt på sig. Ikke efter det, der skete med hendes forældre.”

Det er en rigtig god historie, som virker autentisk hele vejen igennem. Den er spændende med et godt tempo og der er kræset om universet. Der er ikke et eneste tidspunkt, hvor man tvivler på hverken konceptet, plottet eller karaktererne. Særligt Ruby bliver ikke bare ens fortrolige – hun bliver ens bedste ven. Hun er sej og udviser virkelig et stort mod.

Jeg er helt sikker på, at denne trilogi bliver rigtig stærk. Jeg glæder mig meget til at læse videre i Darkest Minds-universet. Kan varmt anbefales til den store sci-fi-YA-dystopi-læsefan OG samtidig én, der vil gerne forsøge sig med genren. Man bliver ikke skuffet.

One thought on “Ond vilje (Darkest Minds #1) af Alexandra Bracken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s