Gullivers Rejser af Jonathan Swift

51750012_2267922680198355_1924592858430439424_n.jpg

*Reklame for Klim/anmeldereksemplar* – Titel: Gullivers Rejser – Forfatter: Jonathan Swift – Forlag: Klim – Anmeldereksemplar fra Klim

★★★★☆

Forlaget Klim har udgivet denne lækre udgave af Gullivers Rejser af, som er en uforkortet version af den elskede klassiker – skrevet af Jonathan Swift. Dens fulde titel er ”Rejser til adskillige af verdens fjerne nationer. I fire dele. Af Lemuel Gulliver, først kirurg, så kaptajn på adskillige skibe.”

Bagsideteksten lyder således: ”Gulliver skylles op på stranden efter et skibsforlis, men finder sig selv fanget af lilliputterne, og det bliver startskuddet til en lang og sælsom rejse, der blandt andet bringer den eventyrlystne kaptajn fra Lilliput til kæmpernes land, til Japan og til de talende hestes land.”

Man kender måske til Gullivers Rejser i mange forskellige udgaver – lige fra lydbøger til forkortede børnebøger til den oprindelige udgave. Det, der er så fedt ved denne bog, er at den kan læses på så mange måder. Du kan læse den som et fantastisk eventyr fra børneøjne, hvor man næsten ville ønske, at man var i Gullivers sko. Så kan du læse den som en spændende historiefortælling, hvor der er kræset om detaljer, beskrivelser og indlevelsesevnen er i top, og så kan du se den med uni-voksen-briller og anse den som et filosofisk tidsbillede, som i stor grad kritiserede datidens samfund.

Uanset hvordan fortællingen læses, så er historien spændende og en god læseoplevelse. Desuden er denne udgave ufattelig smuk. Jeg er vild med coveret – det er netop, som om man er trådt tilbage i tiden.

One thought on “Gullivers Rejser af Jonathan Swift

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s