Elverskud-serien #1-3 af Nicole Boyle Rødtnes

50900052_538560489984930_1414270848683999232_n.jpg

*Reklame for Alvilda/anmeldereksemplar* – Titel: Elverskud-serien #1-3 – Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

Jeg plejer aldrig at anmelde en hel serie på én gang, men sådan bliver det denne gang. Jeg læste nemlig Elverskud-serien så hurtigt, at jeg har svært ved at skelne de forskellige bøger i serien fra hinanden. Og der var jo en grund til, at det gik så stærkt. Den var virkelig god!

Serien byder på tre bøger, nemlig: Skæbnedans, Søsterpagt og Skyggehævn. Historien danner rammen om Birke og hendes to søstre. De er elvere og bliver derfor nødt til at danse én gang om måneden for at kunne overleve. De bor med deres far i en lille skov og forsøger at leve et ellers normalt liv, men det er svært, for ingen kender til deres hemmelighed – så det der med drenge er ikke noget, som de har lov til. Men selvfølgelig er kærlighed og flirt at finde, når man er teenager, og der starter en ny fyr i klassen. Det oplever Birke alt for tæt på.

Igennem hele serien er plottet stærkt og godt. Sproget er letlæseligt og er tilpasset målgruppen (10-14 år), men alle kan læse med. Der er et godt tempo og man kommer nemt inder under huden på karaktererne. Man lærer dem så meget at kende, at det rent faktisk er svært at skulle tage afsked med dem igen – og ja, Nicole, det var det!

I bøgerne er der fart på tempoet og der blandes elementer fra realismen og det overnaturlige ind i fortællingen, men det er gjort på sådan en måde, at det passer helt perfekt og bliver autentisk for læseren. Det er en rigtig god serie, som blander et almindeligt liv med skole, den første forelskelse og familierelationer med overnaturlige væsner og myter. Det gør Nicole Boyle Rødtnes rigtig godt!

Jeg nød virkelig læsningen og alle bøgerne var pageturners. Det er helt sikkert 2’eren, der er min favorit, men de to andre var også gennemførte. Jeg fortryder næsten helt, at jeg læste serien så hurtigt, for hvad nu? … men så må jeg jo bare læse den igen.

2 thoughts on “Elverskud-serien #1-3 af Nicole Boyle Rødtnes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s