Magiske væsner i Danmark #1-5 af Sidsel Katrine Slej

51172585_797774623937359_6736999354483081216_n.jpg

Titel: Magiske væsner i Danmark #1-5– Forfatter: Sidsel Katrine Slej – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Sidsel Katrine Slej

★★★★☆

Magiske væsner i Danmark-serien af Sidsel Katrine Slej består af fem bøger: Ingrid og troldene, Dagmar og havfolket, Ingrid og åmanden, Dagmar og lysalferne & Ingrid og ellefolket. Man har altid troet, at der har boet magiske væsner i naturen, men der har også altid været tvivl om det har været myter eller røverhistorier. Denne serie handler om søstrene Ingrid og Dagmar, som finder en verden fuld af magi – lige udenfor deres dør.

Serien byder på væsner som ellefolk, trolde, havfolk, alfer og mødet med en åmand. Jeg synes, at forfatteren har gjort det utrolig godt. Historierne virker ægte og kryber lynhurtigt ind under huden på én. Det er spændende læsning, selv for de mindste. Derudover er jeg også vild med, at der introduceres andre væsner end dem, man måske kender. Jeg ved, at flere måske ikke kender så meget til ellefolk eller åmænd. Det er fedt, at der er velkendte væsner som trolde og alfer, men der er også plads til de lidt mere ukendte væsner.

Jeg synes, at denne serie har manglet i dansk børnelitteratur, og derfor er jeg meget glad for, at den er udkommet. Sidsel Katrine Slej gør det rigtig godt og formidler historierne spændende og fængende for de yngre læsere, der skal prøve kræfter med letlæsning.

One thought on “Magiske væsner i Danmark #1-5 af Sidsel Katrine Slej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s