Skambidt af Cecilie Sund Kristensen

51794191_321217275403635_6744231705747390464_n.jpg

*Reklame for Forlaget EMERITUS/anmeldereksemplar* – Titel: Skambidt – Forfatter: Cecilie Sund Kristensen – Forlag: Forlaget EMERITUS – Anmeldereksemplar fra Forlaget EMERITUS

★★★

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret vild med Cecilie Sund Kristensens skrivestil. Jeg har været meget imponeret af hendes forrige udgivelser, og derfor glædede jeg mig også meget til at læse denne her. Og nu har der endelig været tid.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Cecilie Sund Kristensen’s seneste digtsamling SKAMBIDT er en rejse igennem kroppen. En vandring igennem frygt og grænser og en hyldest til den frie seksualitet og det vanvid, der kan opstå mellem mennesker, der tænker i kaos. Bogen skildrer en hovedpersons udvikling af sit seksuelle jeg. Med start i den første seksuelle tanke bevæger bogen sig kronologisk længere og længere ind i hovedpersonens sind og udvikling, og skildrer derved de mange stadier, man kan gå igennem, når man prøver at finde sig selv i sin seksualitet.

Det brutale møder det skrøbelige og tager sammen fat i hovedpersonens mørkeste tanker og oplevelser, mens hun prøver at finde sit sande jeg.”

Skambidt er en spændende udgivelse, som rummer både brutalitet og skrøbelighed, samtidig med at der er plads og rum til seksualiteten og det ufiltrerede billede af den. Jeg synes til tider, at de meget hårde beskrivelser af sex bliver mere hæmmende end udviklingen for karakteren, men det kan også være en smagssag. Jeg synes mere, at karakteren kues i stedet for at føle liberation og power.

MEN der er ingen finger at sætte på sproget. Både billedsprog, metaforer, stemninger og følelser har Cecilie Sund Kristensen fuldstændig styr på – som altid. Det er en særlig stemning og en helt specifik skrivestil på spil, og det kan man mærke. Forfatteren er helt sin egen og jeg er begyndt at kunne genkende det efter at have læst flere udgivelser.

Skambidt er interessant og ikke for sarte sjæle. Det er en levende skrivestil, og det tager jeg virkelig hatten af for.

One thought on “Skambidt af Cecilie Sund Kristensen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s