Transfervindue af Maria Gerhardt

51486396_322219275076014_7964305255955431424_n.jpg

*Reklame for Politikens Forlag/anmeldereksemplar* – Titel: Transfervindue – Forfatter: Maria Gerhardt – Forlag: Politikens Forlag – Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

★★★★★

Transfervindue af Maria Gerhardt er en bog, som jeg har tænkt på længe, og en anmeldelse, der har ladet vente på sig. Det er nemlig en helt ufattelig historie, som jeg er helt blæst bagover. Jeg er så utrolig taknemmelig for, at jeg læste den. Jeg føler faktisk, at den ændrede noget helt specielt, som jeg ikke ville være foruden.

Læsningen starter ud med et quote af Kate Bush, og så var jeg jo allerede vildt hooked. Senere blev en af mine yndlingssange af Nick Cave citeret. Jeg var meget imponeret over og fanget af, hvor meget jeg følte mig på bølgelængde med teksten – selvom der er mange ting, som jeg slet ikke har oplevet. Teksten kravlede bare lynhurtigt ind under huden.

Det er essays eller kortere og fragmenterede tekster, hvor man følger et sygdomsforløb, men også så meget mere end det. Tanker, følelser, ønsker og tvivl. Der findes alt og intet i denne udgivelse, og det er måske det, som gør den så smuk. Der er plads til de store og tunge emner, men også de små og flygtige øjeblikke.

Det er en roman, som man ikke må gå glip af. Den er smuk og rå, skrøbelig og altopslugende, sørgelig og håbefuld. Jeg var i den grad rørt, da jeg læste bogen, og jeg vil ikke være den læsning foruden. Maria Gerhardt havde noget helt særligt, som vi fik lov til at være en del af i form af denne fantastiske roman.

One thought on “Transfervindue af Maria Gerhardt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s