Mythos – genfortælling af de græske myter af Stephen Fry

51912974_313696682620308_3551827362679095296_n.jpg

*Reklame for Modtryk/anmeldereksemplar* – Titel: Mythos – genfortælling af de græske myter – Forfatter: Stephen Fry – Forlag: Modtryk – Anmeldereksemplar fra Modtryk

★★★★☆

Mythos er en virkelig spændende, gennemarbejdet og detaljeret bog, som virkelig viser et stort overskud i genfortællingen af de græske myter.

Bagsideteksten lyder således: ”Til Mythos har Stephen Fry indsamlet en række af de mest betagende og essentielle græske myter, der stadig har relevans for det moderne menneske.

Græsk mytologi rummer nogle af grundstenene for vores moderne kultur. Forfattere og kunstnere er til alle tider blevet inspireret af dem, og inspirationen kan findes i værker af både Shakespeare og Walt Disney. Med Stephen Fry bliver myterne om krig, erotik, kærlighed og tragedier vakt til live igen på mest underholdende vis. Med Stephen Fry er det en fryd at genlæse eller opdage de fantastiske græske myter om guder og titaner. Stephen Fry har struktureret ”Mythos” med kronologiske genfortællinger.”

Det er meget spændende at læse med. Man kan udvælge steder, hvor man vil dykke ned i myterne og emnerne, men man kan også starte fra begyndelse og følge den kronologiske udvikling. Sproget er flot, detaljeret og rigtig fint formidlet – det er derfor en fornøjelse at læse med.

Det er ikke en let bog, men derimod lidt tungere stof, men det formidles på en sådan måde, at det ikke bliver så teoretisk, men nærmere storytelling af den fineste slags.

One thought on “Mythos – genfortælling af de græske myter af Stephen Fry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s