Venus fluefanger af Caroline Ørsum & Camilla Wandahl

51734032_2258243844227209_3114361961211494400_n.jpg

*Reklame for Høst & Søn/anmeldereksemplar* – Titel: Venus Fluefanger – Forfatter: Camilla Wandahl & Caroline Ørsum – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Høst & Søn

★★★★☆

Hvor var jeg glad, da jeg fik Venus Fluefanger mellem hænderne. Bogen er skrevet af Camilla Wandahl & Caroline Ørsum, og jeg er begge vilde med deres skrivestil, så det var fantastisk at få lov til at læse med.

Forlaget skriver følgende om bogen: ”Venus Fluefanger er en roman om køn og identitet, venskab og kødædende planter. Om at være Alex og kæmpe for at passe ind i en verden bygget af lidt for firkantede kasser. Men mest af alt om at turde stå ved sig selv. En dag køber Alex en Venus fluefanger. Den mærkelige plante står i blomsterbutikken og tigger om at blive taget med hjem. Så får Isa, der ellers er den eneste, der altid plejer at kunne forstå Alex, en kæreste. Og gradvist begynder det at gå op for Alex, at tingene måske er nødt til at ændre sig.”

For det første er bogen utrolig velskrevet og de to forfattere supplerer hinanden rigtig godt. Historien er godt opbygget og det samme gælder særligt hovedpersonen, hvor det for alvor er tydeligt, at identitetsudvikling og eksistenskrise er på spil. Alex er vildt sej og tør at være sig selv, selvom det er svært, imens han står midt i det.

Velkendte tematikker som f.eks. venskab, kærlighed, forelskelse og at blive voksen tages op i denne roman, og selvom det er elementer, der er blevet bearbejdet mange gange før, så er det, som om bogen tilfører noget nyt til det hele – og gør det utrolig fængende. Symbolikken, sproget og dybden er på højdepunktet. Særlige flere steder kunne jeg også mærke den ”Ørsumske” indflydelse på sproget – det var fedt!

Venus Fluefanger er en roman, som udvisker de kasser og rammer, som vi er vant til, og i stedet ser på mennesket som det er – et individ – og i dette tilfælde: en, der stræber efter at finde sig selv og sit ståsted i verden. Jeg er meget imponeret over denne roman og den skal helt sikkert læses endnu engang. Der er mange ting, som jeg sikkert vil opdage næste gang, jeg læser den. Der er flere lag i sproget og masser af dybde, så det er også en bog, der sætter tankerne i gang.

Flot nutidig og relevant YA-roman af Camilla Wandahl & Caroline Ørsum!

One thought on “Venus fluefanger af Caroline Ørsum & Camilla Wandahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s