SKAM (Sæson 2 #Noora) af Julie Andem

51871595_256225038606222_1993659858150227968_n.jpg

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: SKAM sæson 2 #Noora – Forfatter: Julie Andem – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Det er skønt at være tilbage i SKAM-universet. Denne gang gælder det råmanus 2, som handler om Noora. Ligesom man har sin favorit i en girlgroup eller på sit lokale pizzasted, så har man også sin yndlings-SKAMsæson, og min er helt klart denne. Jeg er helt vild med Noora og synes, at hun er så spændende en karakter. Så kompleks, interessant, flabet og så godt et forbillede for piger og unge kvinder. Hun er så fængende, fordi hun er så ægte. Hun er ikke perfekt, men hun er nem at relatere til og ærlig.

Julie Andem har endnu engang formået at skabe en sæson/råmanus, hvor det velkendte SKAM-univers kommer til kende med de forskellige karakterer, gymnasielivet og alle de ting, som man tumler med som ung. Denne sæson er særligt interessant, fordi vi oplever det hele fra Nooras synspunkt – at flytte hjemmefra og væk fra sine forældre, forelskelse, forhold og at sige fra og kende sine egne grænser. Noora bliver vild med én, som hun aldrig havde forestillet sig, og hun dømmer sig selv for det (mener jeg!), men erkender endelig og åbner op lige så langsomt.

Derudover er der også masser girlpower at hente i denne bog, for Noora siger fra i et særligt scenarie (vil ikke spoile!), men gør det så godt. Hun påpeger igen, at kvinder er stærke og at man har lov til at sige nej og sætte grænser – og at kende sig selv.

Igen fungerer konceptet og formatet supergodt, og det er en rigtig fed læseoplevelse – særligt for fans af serien. Det anbefales helt klart at have læst eller set første sæson af SKAM.

Hvilken karakter eller sæson er DIN yndlings?

One thought on “SKAM (Sæson 2 #Noora) af Julie Andem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s