Genfærd af Nicole Boyle Rødtnes

51727690_566554090485588_196080482721464320_n.jpg

*Reklame for Alvilda/anmeldereksemplar* – Titel: Genfærd – Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

Genfærd af Nicole Boyle Rødtnes var en fornøjelse at læse. Det er en kort og kompakt, men utrolig intens og fængende historie. Alvorlige og dybe emner tages op i denne ungdomsbog, men formidles på sådan en måde, så alle læsere kan følge og læse med.

Emilie har mistet sin ven Thorbjørn. Han har begået selvmord. Kort efter tager hele klassen på tur til Grønland, og her kryber både kulden og sorgen for alvor ind under huden på Emilie. Hun tvinges til at tænke tilbage på før og efter Thorbjørns død, og isolerer sig endnu mere fra de andre i klassen end hun har gjort før.

Jeg bliver ved med at blive imponeret over Nicole, for hun er en fantastisk forfatter. Hver gang, jeg læser med, så er læsningen altid god – uanset genre, plot og karakteropbygning. Og det gjaldt også denne gang, for Genfærd havde det der ekstra særlige, som gjorde det en uforglemmelig læseoplevelse. Det er ikke en historie fyld af håb og varme, men snarere kulde, både i emnerne, men også i form af det grønlandske landskab, som kryber ind under huden på én.

Genfærd er en bog om tab, sorg, selvmord og at leve videre. Bogen formidles utrolig godt til målgruppen og sætter sine spor, både under og efter læsning. Flot og smuk roman af Nicole Boyle Rødtnes!

One thought on “Genfærd af Nicole Boyle Rødtnes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s