Måneskinsbanden af Kat Lassen

51527954_1879097755546953_3521115859726630912_n.jpg

Titel: Måneskinsbanden – Forfatter: Kat Lassen – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra Calibat

★★★

Denne gang bliver det til en anmeldelse af Måneskinsbanden af Kat Lassen. Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Emma har vendt op og ned på Asgers hverdag. Han har endda indvilget i at deltage i Emmas selvopfundne vagtkorps, Måneskinsbanden. Det har da også været helt ufarligt, indtil der en dag sker et mord i byen. Deres klasselærer, Dragen, har brug for hjælp, men har Asger og Måneskinsbanden egentlig lyst til at hjælpe Dragen, som har det med at gøre livet ekstra surt for dem? Måneskinsbanden er en lun, sjov og spændende bog om venskab, forelskelse og en klasselærer fra Helvede.”

Det var en god læsning med masser af humor, fart og spænding. Jeg vil dog mene, at den henvender sig til de yngre læsere (10-14 år) og ikke YA-målgruppen. Den er mere tween-hyggelig-humoristisk end den er dyb og går efter de store følelser.

Der var ting, jeg rigtig godt kunne lide i denne bog og ting, jeg brød mig mindre om. Humoren er god og ses tydeligt i udfoldelsen af sproget. Det er fedt og man får let smil på læben, når man læser med. Der er masser af fart på og det er et eventyr, som foregår i et almindeligt hverdagsmiljø, hvor hovedpersonerne går i skole. Dog er der meget mere at komme efter, men du må selv læse med – jeg siger ikke mere.

Minusser ved læsningen var, at jeg flere gange synes, at karaktererne bliver for karikerede. Personligt for mig bliver det for tydeligt, at det er karakterer i en bog, som vi skal læse om, og ikke karakterer, der kryber ind under huden. Det er på en måde for opstillet – i hvert fald efter min smag. Og det største minus for mig er desværre forsiden. Den er rigtig god, hvis det skulle henvende sig som en børnebog, men den passer ikke til historien. Den portrætterer den faktisk slet ikke, og det er rigtig ærgerligt.

Alt i alt er Måneskinsbanden en fin læseoplevelse, men jeg vil anbefale den til yngre læsere – ikke YA-målgruppen. Jeg kan godt lide, at der er lidt “De 5” over den. Venner, der skal ud på eventyr. Det vil helt sikkert tale til de yngre læsere.

One thought on “Måneskinsbanden af Kat Lassen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s