Hybenhjerter af Jane Susanne Andersen

59460888_651584405271503_632460588903038976_n.jpg

Titel: Hybenhjerter – Forfatter: Jane Susanne Andersen – Forlag: Turbine – Anmeldereksemplar fra Turbine

★★★

Hybenhjerter er den første bog, jeg har læst af Jane Susanne Andersen. Da jeg så forsiden, vidste jeg bare, at jeg måtte læse denne lille fine og kortere YA-bog.

Forlaget beskrives således om bogen: ”Lea er helt alene. I klassen er der ingen, der snakker med hende længere, og hendes familie har heller ikke tid til hende. Veronika, derimod, er ikke alene. Veronika har en sød familie, og hun er meget populær på Instagram, hvor hun får masser af hjerter, likes og kærlighed. Veronika er stærk og sød og inspirerende, selv om hun er ved at dø af kræft. Men Veronika er også Leas største hemmelighed, for hun findes faktisk slet ikke. Lea lever gennem Veronika og de andre falske profiler, hun har oprettet, men jorden ryster under hende, da nogen forsøger at afsløre alle løgnene.”

Jeg synes, at historien er solid og den holder hele vejen igennem. Emnerne, der tages op, er vigtige og flot udført – lige fra ensomhed, sociale medier, sorg og løgne, som påvirker Leas liv. Historien er enkel og karaktererne bliver meget levende gennem læsningen. Særligt beskrivelser og karakterernes handlinger gør mere end hvad de siger – hvilket jeg elsker, når jeg læser. Alt det, der står skrevet mellem linjerne.

Det eneste minus ved læsningen var skrivestilen, som i den grad er stærk og skarp og sætter mange billeder og tankerne i gang, men nogle gange bliver det for opremsende, hvilket gør det ærgerligt. Der er så mange vigtige ting på spil i denne roman – så mange følelser, der fylder inde i en ung piges hjerte og sind. Derfor er det synd, at det nogle gange bliver for staccato – efter min personlige smag.

Men alt i alt er Hybenhjerter en virkelig fin kortere roman, som passer rigtig godt til skoleundervisningen, dialogen om de sociale medier og hvor meget de kan påvirke, og samtidig om emnerne sorg, venskab og at føle sig udenfor.

One thought on “Hybenhjerter af Jane Susanne Andersen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s