13 historier af Jakob G. Madsen

51417516_360997991155258_8117889713047601152_n.jpg

*Reklame for Vild Maskine/anmeldereksemplar* – Titel: 13 historier – Forfatter: Jakob G. Madsen – Forlag: Vild Maskine – Anmeldereksemplar fra Vild Maskine

★★★★☆

13 historier af Jakob G. Madsen var en rigtig god læseoplevelse. Den overraskede mig. Jeg havde forventet at læse gys og uhygge til de yngre læsere, og det fik jeg også, men derudover fik jeg en læseoplevelse, hvor sproget var utroligt stærkt. Uhyggen kryber ind under huden og suspense er på højdepunktet. Historierne kan læses uafhængigt af hinanden, og der er lidt til enhver smag.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Det er ikke nogen tilfældighed, at der er 13 historier i denne bog, for de handler alle om ondskab og ulykker. Jakob G. Madsen – uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2012 – debuterer med en række historier, der udviser sans for spændingsopbygning, overraskelsesmomenter og underspillet uhygge.”

Jeg synes helt klart, at dette er en utrolig stærk læseoplevelse, som jeg vil anbefale til de unge, der er på udkig efter kortere, men spændende historier. Temaerne er genkendelige fra hverdagen, f.eks. skønhedsidealer, mobning, computerspil og gruppepres, men præsenteres på en måde, der gør, at historierne bliver levende. Leveringen er stærk og jeg får klassiker-vibes, og det er i den grad en god ting.

Man læser sig (u)trygt tilbage og føler sikkerheden i sproget. Forfatteren ved lige, hvor han har læseren, og jeg kan godt lide, at historierne ikke altid er afsluttede. Det åbner op for mere, så fantasien får frit spil. Jeg glæder mig meget til at læse mere af Jakob G. Madsen!

One thought on “13 historier af Jakob G. Madsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s