Evas og Olivers hemmelighed af Else Lefmann

51565920_371611820088055_4811342134437216256_n.jpg

Titel: Evas og Olivers hemmelighed – Forfatter: Else Lefmann – Forlag: Forlaget Mellemgaard – Anmeldereksemplar fra forfatteren

★★★

Evas og Olivers hemmelighed er skrevet af Else Lefmann. Jeg har før læst Heksen på efterskole af selv samme forfatter og det var en fin læseoplevelse – det var denne bog også.

Forlagets beskrivelse lyder således: ”Eva er ni år, og hun vil ikke blive ældre. Da hun er på ferie hos sin farmor, som bor i en lille landsby, møder hun Oliver, der er tolv år. Han vil heller ikke blive ældre. Men heldigvis har han en opskrift. En opskrift på, hvordan de kan blive ved med at have den alder, de har nu. Det er lidt farligt, men begge to følger opskriften.

Det bliver også farligt, da savværket i landsbyen brænder, for Olivers bedste ven, Torben, bliver beskyldt for at have påsat branden. Sammen med Olivers to søstre beslutter de, at de vil lave en klub. En detektivklub, der skal finde den rigtige brandstifter. De ved nemlig, at det ikke kan være den sære, men rare Torben, der er den skyldige.”

Det er en rigtig fin fortælling i et godt sprog, som passer fint til målgruppen. Når man læser denne bog, så er det, som om man træder et skridt tilbage i tiden. Der er en helt særlig ro, som jeg satte pris på, imens jeg læste. Det handler om det enkelte: at lege, være barn, få venner, familierelationer og en lille landsby, hvor der ikke sker en skid, så fantasien får en stor plads i børnesindene.

Jeg savnede desværre lidt mere om hemmeligheden (opskriften på at blive yngre). Jeg havde egentlig regnet med, at det ville være det bærende plot i fortællingen, hvilket ærgrede mig lidt, men da jeg læste videre, så indså jeg, at historien også bød på meget mere end som så, f.eks. en detektivklub, venskab mellem ulige venner, fodbold og stemningen af en lille landsby.

Alt i alt er Evas og Olivers hemmelighed en rigtig fin bog. Når jeg læser denne bog, så ser jeg en bedstemor og et barnebarn for mig. De sidder på en bænk, imens bedstemoren læser højt for sit barnebarn. Der er et eller andet hyggeligt over dette scenarie, og selvom bogen sagtens kan læses af de yngre læsere, så vil læsningen bare se sådan her ud for mig.

One thought on “Evas og Olivers hemmelighed af Else Lefmann

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s