Helt som de andre af Annie Bahnson

52396341_1437142096420935_616087404771540992_n.jpg

*Reklame for Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Helt som de andre – Forfatter: Annie Bahnson – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★☆

Jeg har glædet mig til at læse denne lille fine sag af Annie Bahnson. Den udstråler sommer, forelskelse og et teenageliv, der blomstrer på godt og ondt.

Forlagets beskrivelse lyder således: ”Det har aldrig generet Leonora at være lidt anderledes. Som regel tænker hun ikke på det, og det er heller ikke noget, hun prøver at skjule. Men da hun møder August, opdager hun, hvor skønt det føles, at han slet ikke ved noget om hende. Hvor skønt det føles at være helt almindelig. Så hvorfor sige noget? Efterhånden bliver fortielsen til løgne, der fylder så meget i Leonoras liv, at hun ikke opdager, at det også har konsekvenser for andre end hende selv …”

Jeg synes, at historien er så fin. Derudover er det en kortere roman, så man som tween/YA-læser kan læse en rigtig fed bog med substans, men uden at føle, at man sidder med en murstensroman. Selve plottet er godt og det handler vigtigst af alt om at finde sig selv. Ja, konceptet er bekendt, men det kommer rigtig fint til udtryk i denne bog. Nogle få steder i sproget virker det for mig en smule for karikeret eller “her skal vi bruge slang”-agtigt, men alt i alt virker sproget langt hen ad vejen autentisk.

Leonora møder August og han ved ikke alt om hende. Det er befriende, for sammen med ham kan hun være den, som hun virkelig føler, at hun er. Og vil vi alle ikke det? Derudover kommer emnet om ”hvad der anses som normalt” på tale, og jeg synes, at det italesættes rigtig godt. I Leonoras tilfælde har hun kun et ”rigtigt” ben og det fylder utrolig meget i hendes liv. Og hvorfor skal det egentlig det, når det handler om hvem hun er, og ikke hvorvidt om hun har to ben?

Historien er sød, ligeledes er relationen mellem Leonora og August. Helt som de andre er en rigtig fin roman, som jeg varmt kan anbefale.

One thought on “Helt som de andre af Annie Bahnson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s