Fandom af Anna Day

51858139_524975694660586_4753680690954895360_n.jpg

Titel: Fandom – Forfatter: Anna Day – Forlag: Politikens Forlag – Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

★★★

Fandom er en bog, som jeg virkelig glædede mig til at læse. Jeg blev meget draget af forsiden og synes, at emnet var enormt spændende – og skræmmende på samme tid.

Forlaget skriver følgende om romanen: ”De drømmer om at være med i deres yndlingsbog – men da drømmen går i opfyldelse viser den sig at være et mareridt.

Violet og hendes bror er sammen med to venner på vej til Comic-Con, en kæmpe messe for popkultur. Her skal de møde deres idol, Willow, som er hovedperson i filmatiseringen af deres yndlingsbog. Vennerne drømmer om at være en del af bogens fiktive univers, og kort efter mødet går drømmen på mystisk vis i opfyldelse.

Da de fire venner bliver draget ind i handlingen og filmens heltinde dør, bliver Violet nødt til at spille hendes rolle, så de kan finde en måde at komme tilbage til virkeligheden på med livet i behold.”

Først og fremmest, så synes jeg, at det gik alt, alt, alt (!) for stærkt i starten. Jeg ved godt, at man kender til plottet allerede ud fra bagsideteksten, men der går ikke længe, før at de forsvinder ind i handlingen. For mig var det noget, der gjorde, at jeg ikke kan give den flere stjerner. Det virkede forhastet og det er rigtig ærgerligt, for det er ellers en historie, der sparker røv.

Jeg synes, at det er et rigtig fedt koncept. Det er en fed blanding af realisme, fanfiction og en anden verden. Jeg er totalt solgt. Derudover er det også sprog, stemningsbeskrivelser og uhygge i høj kvalitet. Det er meget nemt at leve sig ind i fortællingen. Der er masser af spænding, kaos og man får næsten helt stress på karakterernes vegne.

Alt i alt en rigtig interessant roman, som sætter mange tanker igen. Læsningen er medrivende og man keder sig aldrig. Kan anbefales til Hunger Games-fans, selvom denne historie naturligvis er sin helt egen.

One thought on “Fandom af Anna Day

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s