FØNIXENS HJERTE #1 af Christina Ramskov

51756973_405832776836746_3801078179020406784_n.jpg

Titel: Fønixens Hjerte – Forfatter: Christina Ramskov – Forlag: Forlaget Mellemgaard – Anmeldereksemplar fra Forlaget Mellemgaard

★★★

Jeg har glædet mig til at læse Fønixens Hjerte af Christina Ramskov og endelig blev der tid til det. Skønt!

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Den 16-årige outsider Maria Carlsen lever et meget normalt liv, indtil hun en dag kommer i besiddelse af Fønixens Hjerte. Det bliver starten på en rejse ind i en magisk verden, hvor der lever varulve, engle og mange andre væsner, som er både gode og onde.”

Jeg må indrømme, at jeg lige skulle ind i historien og forstå universet, inden jeg kunne bladre sider med lethed. Dog er plottet og det litterære univers spændende elementer i læsningen, og det er en verden, som enhver bognørd gerne vil befinde sig i med magi, spænding, kampen mellem det gode og det onde, og samtidig en helt almindelig pige, der hvirvles ind i et magisk univers – åh, hvem ville ikke det?!

Der er dog ret mange ligheder mellem denne historie og Harry Potter-universet, og enten fungerer det for én eller ej. Det må man gøre op med sig selv som læser.

Universet er spændende og plottet forløber fint. Væsnerne, der præsenteres og karaktererne er spændende at følge. Dog vil jeg mene, at der skal arbejdes med dialog hist og her. Mange gange virker det mere som skriftsprog end almindelig hverdagsdialog.  Men hey, der er en 2’er, så der er plads til forbedring.

Fønixens Hjerte er en historie, der vil kunne fange mig læsere. Det er fint, hvordan realistisk miljø og en outsider-hovedperson, blandes ind i en magisk verden. Idéen er velkendt, men fungerer til fulde. Jeg glæder mig dog til at læse videre i serien, og jeg er så heldig, at der er flere bøger, der venter på mig.

One thought on “FØNIXENS HJERTE #1 af Christina Ramskov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s