Tag gaden tilbage af Sanne Munk Jensen & Sarah Engell

52644999_468728126994071_5297860473356550144_n.jpg

*Reklame for GyldendalUNG/anmeldereksemplar* – Titel: Tag gaden tilbage – Forfatter: Sanne Munk Jensen & Sarah Engell – Forlag: GyldendalUNG – Anmeldereksemplar fra GyldendalUNG

★★★★☆

Jeg har hørt utrolig meget om denne udgivelse. Det kan man vist ikke have undgået indenfor bogverdenen, vel? Jeg var faktisk lidt bange for at begynde læsningen på grund af al hypen, men allerede på første side var det tydeligt, at hypen var fuldstændig velfortjent.

Forlagets beskrivelse lyder således: ”Endelig er Polly blevet en del af den populære klike. Men efter en særligt vild bytur er intet længere som før, og snart dukker billeder af Polly og en fyr fra festen op på nettet … ”Jeg var egentlig allerede stået af i Hjørring og på vej hen mod Caros hus, da min telefon bippede i lommen.Change of plans. Vi er taget hjem til TGs storebror i Aalborg. See ya in Plaza ??Beskeden var fra Caro. Hun havde vedhæftet adressen og en selfie af sig selv, Asta-My og Sofie TG foran et stort vindue, hvis udsigt godt kunne ligne Aalborg set fra en etageejendom.Men hvad vidste jeg? Jeg havde kun været i Aalborg én gang siden Blå Mandag, og kun for at gå i butikker med Kat og kigge på tøj, vi alligevel ikke havde råd til.”

Tag gaden tilbage er gennemført. Så enkelt er det! Både Sanne Munk Jensen og Sarah Engell skriver rigtig skarpt og tager ofte udgangspunkt i skæbner eller historier, som skiller sig ud. Eksistenser, som har det svært, kæmper med noget eller ikke kan puttes i en kasse. Det er derfor, jeg er særligt vild med denne roman. Der er så mange tanker, der sættes i gang, når man bladrer sider. På både godt og ondt lærer vi en hovedperson at kende, som i den grad kæmper med at navigere mellem to miljøer. Derudover er romanen også nutidig, da der også er den store indflydelse af social media og onlineliv – hvordan rygter kan løbe stærkt.

Jeg er vild med, hvor gysende og præcist det er en beskrivelse af provinsbyen. Alt sladderen, den lille by, hvor alle kender alle, og hvad der sker, når man forsøger at bryde med sine vante rammer. Det er tydeligt at se, hvor meget Polly kæmper med sit ophav og det nye liv på gymnasiet. For hvor hører hun egentlig til? Og hvor er hun på vej hen?

Jeg er virkelig glad for, at jeg læste denne roman og det er én, jeg kan anbefale alle, der er vilde med YA – eller som blot har lyst til at læse en skarp og hudløs ærlig roman. Det er YA, når det er bedst og romanen fortjener al den hype, som den har fået.

One thought on “Tag gaden tilbage af Sanne Munk Jensen & Sarah Engell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s