W.I.T.C.H. – Stenfalken & Den gyldne fønix (Krystalfuglene #1-2) af Lene Kaaberbøl

51564381_553933558418317_6389884422652428288_n.jpg

*Reklame for Alvilda/anmeldereksemplar* – Titel: W.I.T.C.H. – Stenfalken & Den gyldne fønix (Krystalfuglene #1-2)– Forfatter: Lene Kaaberbøl – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

 

*W.I.T.C.H. – Stenfalken & Den gyldne fønix (Krystalfuglene #1-2) anmeldes samlet*

Det er ingen hemmelig, at jeg var/er kæmpe WITCH-fan. Jeg fik bladene over abonnement, da jeg var yngre, og jeg nød i den grad læsningen. Jeg må vist på loftet og finde alle bladene – det tror jeg da vist.

Serien er god og henvender sig til piger (8-12 år). Det bedste er jo også, at man kan finde sin yndlings og i mit tilfælde var det Will. Derudover skriver Lene Kaaberbøl jo også fantastisk og det er man sikker på, når man begynder læsningen af én af hendes bøger. Sådan er det altid – og sådan var det også denne gang.

Forlagsbeskrivelsen af Stenfalken lyder således: ”Dybt i Kandrakars indre er et ganske særligt fængsel, bygget til at holde et ganske særligt væsen indespærret. Men nu står det tomt. Tids-Spøgelset Gorgon er flygtet, og hvis han finder Verdens-Æggets fire Skaller, vil det univers, som Will, Irma, Taranee, Cornelia og Hay Lin kender, ophøre med at eksistere. Tidsrejser er farlige. Man glemmer nemt, hvem man er, og hvor og hvornår man hører til. Men det er kun én af de farer, der venter, hvis W.I.T.C.H.-pigerne skal løse den opgave, Oraklet har stillet dem – og redde universet. De har ikke råd til at være bange – men hvordan kan man lade være med at blive det, når fjenden altid ligner præcis det, man frygter mest? W.I.T.C.H.-pigerne må ud på deres to første tidsrejser, først til et sted, hvor Falke-Skallens gåde venter dem, og derefter til en tid og et sted, hvor kun brutal styrke tæller. Eller … er der mon mere end én måde at være stærk på?”

Vores kære og magiske piger skal igen på eventyr. Der er som altid masser af spænding, magi og eventyr, når vi har med dette univers at gøre. Denne gang skal pigerne ud på deres første tidsrejse og det bliver ikke en helt ufarlig oplevelse.

Sproget er godt og gennemført. Det er spændende med masser af detaljer og en helt særlig stemning, der kryber ind under huden. Samtidig henvender den sig til målgruppen og suger læseren med ind i læsningen. Udover magi, spænding og eventyr, så er det fantastisk at være vidne til et utrolig stærkt og varmt venskab mellem pigerne.

Det er svært ikke at holde af WITCH-serien. Jeg glæder mig til at læse videre!

One thought on “W.I.T.C.H. – Stenfalken & Den gyldne fønix (Krystalfuglene #1-2) af Lene Kaaberbøl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s