Mørkets Søn (Mørkets Søn #1) af Jeanette Hedengran & Tina Sanddahl

JETW2999[1].JPG

*Reklame for Ulven & Uglen/anmeldereksemplar* – Titel: Mørkets Søn (Mørkets Søn #1) – Forfatter: Jeanette Hedengran & Tina Sanddahl – Forlag: Ulven & Uglen – Anmeldereksemplar fra Ulven & Uglen

★★★★☆

Jeg har virkelig været heldig med læseoplevelser på det sidste og denne bog Mørkets søn af Jeanette Hedengran & Tina Sanddahl er også én af de gode.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Destan Tolvarssøn er arving til tronen, og når hans far dør, er det ham der skal herske over Sikanias mørke folk. Men det vil Destan ikke – og desuden er der mange år til at hersker Tolvar dør. Celina er også arving til en trone. Hun er lysets datter, og når hendes far en gang er væk, skal hun herske over Sikanias lyse folk. Selvom Sikania er et rige, er de to folk aldrig i berøring med hinanden: De har delt døgnet mellem sig, og sådan har det været mange generationer tilbage. Derfor er det heller ikke meningen at Destan og Celina nogensinde skal møde hinanden. Men det kommer de til. Hersker Tolvar har udtænkt en plan som skal sikre hans folk evigt mørke, og Destan skal hjælpe ham med at få det til at ske.”

Først og fremmest synes jeg, at det er rigtig fedt, at sproget fungerer så godt, når der nu er to forfattere, der har skrevet bogen. Stemningsbeskrivelser af både miljø, karakterer og plottets udvikling er spændende, fængende og sanselige. Det er en rigtig dejlig læsning, som lige så langsomt bygges op. Intet er forhastet eller bliver for kedeligt på noget tidspunkt. Man læner sig tilbage og lader historien udfolde sig foran én. Det er rigtig fedt med sådan en læseoplevelse.

Der er meget på spil i denne roman og samtidig mange detaljer, der skal arbejdes med. Det virker, som om der er gjort et stort research ift. worldbuilding og at plotte hele historien. Der er meget på spil og det er tydeligt, men der er også plads til overraskelser – og så siger jeg ikke mere. Det er en god læsning hele vejen igennem, og jeg glæder mig utrolig meget til at læse videre i serien. Utrolig stærk debut af Jeanette Hedengran & Tina Sanddahl!

One thought on “Mørkets Søn (Mørkets Søn #1) af Jeanette Hedengran & Tina Sanddahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s