Døden lyver aldrig (Fortællinger fra døden #2) af K. L. Berger

IMG_4640.jpg

 Titel: Døden lyver aldrig (Fortællinger fra døden #2) – Forfatter: K.L. Berger – Forlag: DreamLitt – Anmeldereksemplar fra forfatteren

★★★★☆

Jeg har glædet mig meget til at læse videre i denne serie af K.L. Berger. Jeg var ret vild med bog 1, så jeg havde egentlig ret høje forventninger til denne 2’er – og de blev heldigvis indfriet.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”En gang før har jeg vidst, at jeg skulle dø. Og det skete virkelig. Jeg døde. Og så alligevel ikke. På en eller anden sær måde endte jeg i dette efterliv, hvor døden føltes mere levende, end livet selv nogensinde havde gjort det. Og på den måde levede jeg igen. Dommedag er på vej, og Raven og Zeph må kæmpe mod både levende og døde for at standse den. En ældgammel profeti sætter dog alting i svingninger, og Raven må drage videre mod Hades. 

Men hvad gør en sjælehenter, når Underverdenens hersker er besat af jalousi, ingen taler sandt, og fjender bliver til venner? Raven må endnu en gang lære at navigere i lyset og mørkets skyggesider, når Helvede og Himlen tørner sammen, og intet er, som det ser ud til.”

Jeg må igen påpege, hvor meget K.L. Bergers sprog har rykket sig, siden jeg læste debutromanen. Det er tydeligt, hvor meget, der er arbejdet med sproget. Det er spændende, sanseligt og beskrivende. Man føler virkelig, at man er der selv, selvom det nødvendigvis ikke er den mest trygge verden at befinde sig i.

Ydermere kan jeg godt lide blandingen af guder, levende, religioner, myter, døde, profetier, Underverdenen og en egentlig almindelig pige, der skal navigere rundt i det hele. Raven er tiltalende og vokser med opgaven – og så er hun dejlig uperfekt, hvilket gør det endnu bedre. Det eneste minus er, at jeg nogle gange synes, at dialogen/karaktererne bliver en smule for karikerede efter min smag, men det er absolut også det eneste, som jeg kan sætte fingeren på.

Tempoet er langsommere i denne bog, men det er faktisk rigtig dejligt, for så får man lidt mere af denne verden. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der sker i bog 3! Jeg må desværre vente lidt endnu, øv! Alt i alt er det en rigtig stærk fantasy-serie med indhold, dybde og masser af spænding.

One thought on “Døden lyver aldrig (Fortællinger fra døden #2) af K. L. Berger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s