DEN ENSOMSTE HVAL I VERDEN af Martin Baltscheit

59979458_292173018404493_7566191809437630464_n.jpg

*Reklame for Straarup & Co/anmeldereksemplar* – Titel: Den ensomste hval i verden – Forfatter: Martin Baltscheit – Forlag: Straarup & Co – Anmeldereksemplar fra Straarup & Co

★★★★★

Jeg havde en fornemmelse af, at jeg ville elske den bog, og guess what … Det gjorde jeg! Jeg har noget med hvaler. Jeg føler mig forbundet med dem. Det er mit yndlingsdyr. De gemmer på så mange hemmeligheder.

Men nå, videre til denne smukke bog af Martin Baltscheit. Forlagets beskrivelse lyder således: ”Dybt nede i havet svømmer en ganske særlig hval.
Man siger, at det er den ensomste hval i verden.
Den synger nemlig i så høj en tone, at andre hvaler ikke forstår den.
Men en mand hører hvalen, og han tager ud for at finde den.”

Og hvor er det en smuk bog. Først og fremmest er der utrolig smukke illustrationer, som passer perfekt til læsningen. Det er, som om de sætter hele stemningen, og man føler ro, samtidig med taknemmelighed, melankoli og glæde – all the feels!

Der skal ikke mange ord til at få en fin betydning frem. Der er stemning, følelse og varme at mærke i denne kortere tekst. Sammen med de smukke illustrationer spiller det hele sammen. Er sikker på, at både små og store vil glæde sig over denne udgivelse.

Budskabet er smukt og fint. Alle har nogen, de passer sammen med. Ingen skal være alene. Alle er velkomne. Et meget stærkt budskab, som kunne italesætte et had, der desværre alt for ofte ses i verden mellem mennesker og kulturer. Under havet er der plads til alle, også selvom nogle ikke kan høre din sang.

Åh, hvor var den god! Den kommer til at sidde i mig i lang tid endnu. Tror faktisk aldrig, at jeg glemmer denne smukke historie.

One thought on “DEN ENSOMSTE HVAL I VERDEN af Martin Baltscheit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s