Guldsmed i rav (Outlander #2) af Diana Gabaldon

51968888_1994193714223515_2906082049087504384_n.jpg

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: Guldsmed i rav (Outlander #2) – Forfatter: Diana Gabaldon – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Det er trygt at være tilbage i Outlander-universet. Jeg troede ikke, at jeg ville blive så vild med serien, men det er svært at lade være. Meget mere om det om lidt, men først et lille resumé.

Forlagets beskrivelse lyder således: ”I tyve år har Claire Randall holdt på sine hemmeligheder. Men nu vender hun sammen med sin voksne datter tilbage til det skotske højlands tågeindhyllede bjerge, hvor hun planlægger at afsløre en sandhed, der er lige så ufattelig og fantastisk som de begivenheder, der ligger til grund for den.

En sandhed om de mange mysterier, der omgiver en gammel stenkreds fra oldtiden. Om en kærlighed, der overvinder tidens skel. Og om James Fraser – en skotsk kriger og herremand, som engang trak den unge Claire ud af den sikkerhed, hun kendte fra sin egen tid, og hvirvlede hende ind i det attende århundredes mange farer.

Claires tryllebindende rejse fortsætter og bringer hende til Frankrig, hvor hun involveres i intrigerne omkring det franske hof og den landsforviste Charles Edward Stuart, der drømmer om at generobre den skotske trone, og hun kastes ud i en desperat kamp for at redde både sit barn og den mand, hun elsker.”

Først og fremmest skriver Diana Gabaldon bare så skarpt, beskrivende og levende – det er, som om man selv er til stede, hvilket er verdens fedeste følelse for en læser. Samtidig er det interessant hvor nemt det virker for hende at blande fiktion med historisk research – og der skal det siges, at det er utrolig tydeligt, at der ligger meget research bag.

Når man læser Outlander, kommer man ind i en helt særlig stemning, som blander historiske fakta med fiktion, politik og kultur, samtidig med at sanserne får frit spil. Det bliver en rejse for Claire såvel som for læseren.

Det er en mobbedreng og sådan er det bare, når det er Diana Gabaldon. Nogle gange bliver det en anelse langt, men alt i alt er tempoet og de mange detaljer også det, der gør det så godt.

I Guldsmed i rav viser Diana Gabaldon atter sit store skrivetalent. Jeg glæder mig meget til at læse videre i serien!

One thought on “Guldsmed i rav (Outlander #2) af Diana Gabaldon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s