Den hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget af Jonas Jonasson

51492387_338585313447032_4756515030067838976_n.jpg

*Reklame for Modtryk/anmeldereksemplar* – Titel: Den hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget – Forfatter: Jonas Jonasson – Forlag: Modtryk – Anmeldereksemplar fra Modtryk

★★★★☆

Jeg er vild med Jonas Jonasson. Så er det sagt! Og det er svært ikke at være det, for han har skabt en historie, der holder 100 % hele vejen igennem læsningen. Derfor kan du nok forstå, at jeg var pænt spændt på at læse denne nye bog (som kan læses selvstændigt). Dog anbefaler jeg, at du også læser den første bog – og de andre, for den sags skyld. Men her gælder det i hvert fald Allans hundred og et-års fødselsdag.

Forlagets beskrivelse lyder således: ”Allan Karlsson sidder på Bali og tæller ned til sin hundred og et-års fødselsdag. Han keder sig næsten lige så meget som lige inden, han kravlede ud ad vinduet på plejehjemmet et år tidligere.

Vennen Julius gør sit bedste for at muntre ham op. Han beslutter, at Allans fødselsdag skal fejres i en luftballon lastet med et par flasker champagne. På dagen flyver Allan, Julius og champagnen af sted over åbent hav, men det går, som det går, de lander midt i Det Indiske Ocean. Nu er alt håb ude. Eller? Allan er nu engang Allan. Der er et skib i det fjerne. Nordkoreansk.”

Læseren føres på rejse gennem verden lige fra atomoprustningen, Kim Jong-un, Donald Trump, Vladimir Putin og Angela Merkel og til brugen af iPad, som hjælper Allan gevaldigt på sin vej. Og naturligvis er det altid et eventyr, når det handler om Allan Karlsson.

Bogen er rigtig fin, fordi den tager udgangspunkt i samtiden lige nu, dog med masser af satire. Det er fjollet, hyggeligt og varmt, men samtidig også tankevækkende om, hvad der sker i verden lige nu.

Det er ingen hemmelighed, at Jonas Jonasson skriver vildt godt, både detaljeret, stemningsfyldt og levende. Samtidig er sproget humoristiske og den tørre humor flyder ud mellem linjerne. Jeg er altid godt underholdt, når jeg læser en bog af Jonas Jonasson, og derfor var jeg rigtig glad for at få denne læseoplevelse.

One thought on “Den hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget af Jonas Jonasson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s