Den bange dreng (De Wille Drenge #1) af Gunnar Wille

60300742_423153558261046_4470005651606601728_n.jpg

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: Den bange dreng (De Wille Drenge #1) – Forfatter: Gunnar Wille – Forlag: Jensen & Dalgaard – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★☆☆

Jeg skal prøve at være objektiv, men det er altså liiiiidt svært, når det er Gunnar Wille, vi har med at gøre. Jeg er kæmpefan og meget stolt af at kunne følge med i forfatterens skønne udgivelse. Derfor glædede jeg mig meget, da jeg hørte at De Wille Drenge-serien var på vej. Serien starter ud med bogen Den bange dreng. Der er planlagt seks bøger i serien.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Gunvald er en fabelagtig fortæller og hans brødre elsker at lege med i de dramatiske lege, han skaber med sine spændende historier.

Men da to gangster-agtige mænd dukker op i haven og hævder, at de kender hans far fra krigens tid, begynder virkeligheden at ligne fantasien i uhyggelig grad.

Pludselig handler det om våben og guld, og på under ét døgn forvandles Gunvalds hjem fra en sommeridyl til et eksplosivt og farligt mysterium.”

Gunnar Wille er rigtig god til beskrivelser af mennesker. Det er nemt at lære karaktererne at kende, og det gør det så godt. Vi følger Gunvald og familien, der pludselig besøges af to gangstere i baghaven. Herfra begynder det hele for alvor med masser af spænding og mystik. Et skjult rum i en lejlighed tæt ved Rundetårn bliver starten på rejser mellem tid og rum.

Der er knap så meget humor som i Magiske Mads-serien, som jeg allerbedst kender af forfatteren, men det er alligevel tydeligt, at det stadig er tilstede i sproget. Det kan man umuligt undgå, når det er Gunnar Wille. Sproget, fortællerstemmen og tonen er god i Den bange dreng. Jeg glæder mig meget til at læse videre i serien!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s