Ellekongen (Tågespind #1) af Signe Fahl

51538726_1098442720327003_5915934171653472256_n.jpg

*Reklame for Ulven & Uglen/anmeldereksemplar* – Titel: Ellekongen (Tågespind #1) – Forfatter: Signe Fahl – Forlag: Ulven & Uglen – Anmeldereksemplar fra Ulven & Uglen

★★★★☆

Er dette en debutroman? OMG! Signe Fahl, where have you been hiding? Det var i den grad en fornøjelse at læse denne roman, men meget mere om det senere. Så vi alle lige er med, så lyder forlagsbeskrivelsen således:

”Historien tager sin begyndelse i 1731 hvor en tjenestepige ikke har meget at se frem til. Karens dag går med at malke køer, og hvad madmor ellers sætter hende til. Om søndagen tager familien i kirke, og om aftenen fortæller gamle Ane historier om ellekongen og de andre underjordiske.
Da Karen en dag møder Daniel, begynder hendes liv at ændre fokus, og før hun ved af det er hun viklet ind i tågespind.”

Først og fremmest er denne roman ufattelig velskrevet. Jeg fatter ikke, at det er en debutroman. Det kan simpelthen ikke passe med et sprog, der er så detaljeret, gennemført og spændende – det er storytelling på høj plan det her. Hvis du er til fantasy eller paranormal romance, så skal du læse den. Hvis du ikke er til disse ting, så skal du alligevel læse den. Der er noget over sproget, som gør, at man er fanget allerede fra første side. Det er derfor en fornøjelse at læse med.

Jeg sætter desuden pris på, hvor meget research, der er foretaget ift. elvere, det overnaturlige og samtidig med at historien foregår i 1700-tallet. Det virker autentisk, ægte og tro med universet – både sprog, plot og karakterer. Der er en rummelighed og styrke i sproget, som først og fremmest gør, at historien bliver så god. Det virker så nemt for forfatteren at lulle os ind i universet. Blandingen af folklore, romance og et almindeligt miljø blandes rigtig fint.

Der er kræset utrolig meget for denne udgivelse. Det er utrolig flot gået af Signe Fahl og jeg glæder mig meget til at læse videre i serien (Elleskudt er næste bog i serien). Der er noget helt særligt over denne forfatter – et sprog, jeg sjældent ser. Det var i sandhed en fornøjelse at læse Ellekongen. Alle fantasy-læsere skal kende Signe Fahl og det skal jeg nok sørge for! Det er læsning på utrolig højt niveau!

2 thoughts on “Ellekongen (Tågespind #1) af Signe Fahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s