De efterladte af Palle Schmidt

51580543_2143653182359854_6792674899577012224_n.jpg

Titel: De efterladte – Forfatter: Palle Schmidt – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra forfatteren

★★★

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke er den rutinerede krimilæser, men til gengæld er jeg ret vild med bøger af Palle Schmidt, så det var svært ikke at sige ja til at læse denne bog.

Forlagets beskrivelse lyder således: ”Man taler ikke ondt om de døde. 

I en lille nordjysk havneby er tre unge mænd døde under mystiske omstændigheder. Hauge er ikke politimand, snarere tværtimod – han er lige kommet ud af spjældet og han ikke meget for at undersøge sagen. Men han skylder rockerkongen Bjarke en tjeneste og ham siger man ikke nej til. Bjarkes nevø er en af de døde. Hvordan kan en fisker og elitesvømmer drukne i et havnebassin? Hauge begynder at grave i mysteriet og han opdager hurtigt hverken sandheden eller en udefra er velkommen i det lukkede samfund.”

Jeg synes, at det er en fin og kortere krimi-roman, som fanger læseren. Den fanger essensen af en provinsby og favner over alle de følelser, skæbner og den helt særlige stemning, der er at finde i en by som denne. Jeg er begyndt at læse flere af den her slags bøger og jeg synes, at det er spændende. Måske fordi det er så genkendeligt og ofte så spot on. Der er så meget mere på spil og gemt mellem linjerne, end hvad det egentlig lader til.

Det lykkes rigtig fint med denne roman og med Palle Schmidts sprog er det svært ikke at nyde læsningen, når man bladrer sider. Jeg bliver vist aldrig den store krimilæser, (måske når jeg bliver ældre? Hvem ved?) men der er elementer i denne roman, som vil fange den uerfarne krimilæser og også den erfarne.

Nu kommer jeg til at tænke lidt anderledes, når jeg tager til Nordjylland på ferie om et par uger 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s