Små onde svin af John Kenn Mortensen

51854044_534128037108696_4438341585037426688_n.jpg

*Anmeldereksemplar* – Titel: Små onde svin – Forfatter: John Kenn Mortensen – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra forfatteren

★★★★☆

Det er altid en god oplevelse, når man har med John Kenn Mortensen at gøre – og det holder stik hver eneste gang! Jeg er mest vant til at se ham som illustrator, men denne gang blev det en blanding med rollen som forfatter. Det glædede jeg mig meget til at udforske!

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Da 13-årige Sebastians mor bliver indlagt med nervøst sammenbrud, må Sebastian flytte til Lolland hos sin onkel Gunnar på hans ruin af en herregård. Nætterne på Kragenborg er ensomme og fulde af lyde, skikkelser og søvngængeri. Sebastian ser en mand med en økse, en kæmpe gris med tre ben og en lille rød dør. Og den gamle elevator sætter hele tiden i gang af sig selv. Drømmer han, eller er han vågen? Er han blevet gal ligesom sin mor? Og er der noget, der vil ham til livs?”

Det er en spændende historie og der går ikke lang tid, før man er lullet ind i fortællingen og uhyggen, der kryber op og ned ad siderne. Det er en helt særlig og original historie, som jeg ikke er stødt på før, og jeg synes, at det virker hele vejen igennem. Jeg er meget inspireret af John Kenn Mortensen og jo mere, jeg læser af ham eller jo flere smukke illustrationer, jeg ser, jo mere bliver jeg fascineret af den helt originale stil.

Derfor skal illustrationerne naturligvis også nævnes, for de tilføjer det ekstra fede til historien. Det gør det spændende og bringer uhyggens tilstedeværelsen på det højeste. ”Små onde svin” er en fed historie, som både unge og voksne vil glædes af. Stemningsfuld, uhyggelig og fascinerende læsning! Glæder mig til mere!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s