Legenden om Querqus Skjoldet (Næslandet #1) af Eva Egeskjold

51450638_328916547831594_8379105024080347136_n.jpg

*Anmeldereksemplar* – Titel: Legenden om Querqus Skjoldet (Næslandet #1) – Forfatter: Eva Egeskjold – Forlag: Andersen & Vig – Anmeldereksemplar fra Andersen & Vig

★★★★☆

Jeg har længe glædet mig til at læse Eva Egeskjolds serie. Serien har efterhånden et par år på banen, men først nu har jeg ordentlig tid til at dykke ned i den, hvilket er en fornøjelse!

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Fortællingen om Næslandet handler om den fjortenårige Oona, hvis fremtidige skæbne er bestemt af en gammel profeti. Uvidende om dette vokser hun op langt ude på Næslandets vestkyst i den lille landsby Muldnæs. Samme aften, som hun gennemgår landets rituelle indvielse, bliver der dog vendt op og ned på det liv, hun hidtil har levet. Fremmede folk er kommet til byen, og inden længe befinder hun sig på en rejse ud i det ukendte Næsland, hvor hun møder en verden fuld af væsener, som hun ikke troede fandtes. Legenden om Querqus Skjoldet er første bind af en planlagt trilogi og udkom første gang i 2011. Trilogiens andet bind er Vinterkrigens Ofre. Forfatteren har skabt et fantasyunivers, som er stærkt inspireret af naturens gang, vejrlig og forgængelighedsbegrebet. Ligeledes har nationalpark Mols Bjerge været inspirationskilde til opbygningen af universets fysiske rammer. Fortællingens målgruppe er fra 12-13 år og opefter.”

Jeg skulle lige ordentlig ind i læsningen. Starten går en smule langsomt, hvilket vil få nogle læsere til at længes efter mere spænding og handling, men på samme måde gør det også, at vi lærer verdenen ordentligt at kende. Intet er forhastet og der dannes langsomt et spind af tråde, som bliver til en verden, som vi kan identificere os med og kender.

Sproget er i den grad Eva Egeskjolds styrke. Det er rigt og detaljeret med flotte beskrivelser, sanserne er i spil og verdenen kryber lynhurtigt ind under huden. Det er en fornøjelse at læse med. Der er kræset for universet, selv ned til mindste detalje.

Historien fungerer rigtig godt og flowet er fint. Det er rigtig god fantasy, hvor der er lagt et stort stykke arbejde oveni. Det er helt tydeligt!

Hvis du er vild med fantasy, så er du heldig, for der er 4 bøger i serien, så det er bare om at komme i gang. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse videre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s