Interrail af Mette Klint

67377023_2225467461097116_2043632691697418240_n.jpg

Titel: Interrail – Forfatter: Mette Klint – Forlag: Vild Maskine – Anmeldereksemplar fra Vild Maskine

★★★

Interrail er en bog, som jeg virkelig havde glædet mig til at læse og derfor skruede jeg måske forventninger liiiiiidt for højt op. Dog skal det siges, at det er en god bog, men der var nogle minusser, som jeg ikke kunne overse, da jeg læste den, hvilket jeg er rigtig ærgerlig over.

Først en forlagsbeskrivelse: ”I Interrail krydser Helena og Junuz tilfældigt hinandens sprog. Junuz er på vej væk fra et turbulent år, hvor han har trainsurfet og ødelagt alle sine relationer. Han sætter sig i toget med sin interrailbillet for at komme væk. Helena har taget en tårevædet afsked med kæresten på perronen. Hun skal til Italien og være hos sin italienske familie en måned. I toget kommer hun til at sidde over for Junuz, og hun vil bare begrave næsen i sin bog. Men så begynder Junuz at stille spørgsmål. Irriterende spørgsmål.”

Romanen har et godt sprog og sætter fokus på ufattelig vigtige emner, f.eks. identitet, frihed, ansvar, kærlighed, familierelationer og udvikling. Vi lærer to meget forskellige karakterer at kende, som hver især har noget at slås med. Deres historier flettes ind i hinandens og via skift af synsvinkel, både i nutiden og flashbacks til fortiden, lærer vi dem bedre at kende.

Minusset ved min læsning var, at jeg næsten følte, at karaktererne blev ”for” udpenslede. Der er ikke kun få ting, som de slås med, men derimod alt for mange, til at jeg personligt som læser synes, at det virker 100 % autentisk. Jeg var klar over, at jeg havde at gøre med karakterer i en bog – det blev desværre mindre levende.

Interrail er en god roman, som jeg er helt sikker på, vil fange mange læsere. Hele idéen om at drage ud i verden og ikke være klar over, hvor man ender. Man kan være stedløs på mange måder, både fysisk, geografisk, men også psykisk. Det indkapsler Mette Klint rigtig fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s