Skovrå af Astrid B.Z. Madsen

65271889_2369591046590059_4627405547191140352_n.jpg

*Reklame for PeoplesPress/anmeldereksemplar* – Titel: Skovrå – Forfatter: Astrid B.Z. Madsen – Forlag: PeoplesPress – Anmeldereksemplar fra PeoplesPress

★★★★☆

Skovrå var lige den roman, som jeg havde brug for. Den gav mig vibes af Twilight og nordamerikansk-møder-dansk-skov, og det er i den grad ikke dårlige ting. Derudover har romanen sin helt egen særlige historie, som jeg stadig bliver ved med at tænke over.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Hvor langt ind i mørket vil man gå for én, man lige har mødt? Nordpå. Langt væk. Afskåret fra civilisationen … Sådan føles det, da 16-årige Cas flytter til byen Granhjem. Men måske er det meget godt at få visket tavlen ren. Nyt liv, og alt det der.

På Gymnasiet i Granhjem møder han Sara. Det er et held, at han er færdig med piger. Især de hemmelighedsfulde og utilregnelige af slagsen. Eller er han?

Cas kan ikke undgå Sara. Heller ikke selvom han prøver. Men Sara har en mørk hemmelighed, der rækker helt ind i hjertet af den tætte skov omkring byen. Har Cas det, der skal til for at rejse ind i mørket og finde sandheden om Sara? Og til at redde dem begge fra den ødelæggende forvandling, der har slået rod i hende?”

Jeg var meget positivt overrasket over denne roman og den trak mig ind i sit univers for hver side, jeg bladrede – lidt ligesom skoven. Jeg synes, at Astrid B.Z. Madsen har skabt en fantastisk roman, som jeg tror vil tiltale mange Twilight-fans (*** selvom der IKKE er vampyrer med her!) og også læsere, som ønsker at læse en historie, der blander realisme og magiske elementer. Der er så mange gode ting i denne roman, som blandt andet; selve historien, stemningen, magien i skoven, hvordan naturen er levende og samtidig en voksende kærlighedshistorie, som ikke kommer lige til. Historien er nemlig unik og helt særlig!

Karaktererne er gode og nemme at relatere til. Der er mystik og karakteropbygningen kommer stille og roligt, og selvom det foregår i noget, der minder en smule om et amerikansk skolesystem, så virker det ikke så klicheagtigt. Karaktererne er ikke de klassiske, som man ser, men tværtimod nogle, som vokser, jo længere vi kommer i handlingen. Sproget er samtidig letlæseligt og enkelt, selvom det stadig er muligt at forestille sig miljøer, beskrivelser og karakterer, der optræder i fortællingen.

Det var svært at lægge denne roman fra sig. Jeg vil på det varmeste anbefale Skovrå, som er et nyt friskt pust til magisk-realisme på den danske YA-scene. Romanen har flettet sig rundt om mit hjerte og jeg er sikker på, at den snart slår rødder. Jeg glæder mig meget til at læse mere fra Astrid B.Z. Madsen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s