Ørkenblod af Nick Clausen

51826011_2348546782044568_8075860357089853440_n

Titel: Ørkenblod– Forfatter: Nick Clausen – Forlag: Forlaget Facet – Anmeldereksemplar fra Forlaget Facet

★★★★☆

Nick Clausen skriver så godt og Ørkenblod er en meget anderledes bog, end hvad vi plejer at se fra hans hånd.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Da kongen over Vesten dør i et attentat, ser Cassian chancen for at forlade sin plads på slottet og vende hjem til Østen, hvor han oprindeligt stammer fra. Men han husker meget lidt om sin barndom og hvorfor hans familie sendte ham væk. Derfor ved han heller ikke hvad der venter ham efter så mange år på den anden side af havet. Rejsen hjem bliver en rejse til fortiden – en fortid, der ikke længere findes. For intet er, som han husker. Østen er præget af blodige magtkampe, og hadet og jalousien rækker helt ind i Cassians familie.”

Jeg var vild med den. Ganske enkelt. Jeg synes, at historien holder hele vejen igennem fortællingen, og der er virkelig arbejdet med sproget. Det er der nu altid, når vi har med Nick Clausen at gøre. Det virker legende let for ham. Karakterer, miljø og steder beskrives utrolig godt og sanseligt, så det er, som om man selv er der.

Der dukker mange spørgsmål op ifb. med læsningen: Hvor kommer jeg fra? Hvordan vil det være at vænne tilbage? Vil jeg være mig? Eller blive en anden? Disse spørgsmål, som er knyttet til identitet, giver lige det ekstra til romanen, som gør, at jeg blev endnu vildere med den.

Selvom det er et storslået eventyr, så er der mange tematikker på spil, blandt andet had, jalousi, familierelationer, fortid, vende tilbage sine rødder etc. Det fungerer rigtig godt og giver historien noget på hjerte, samtidig med at vi præsenteres for Østens hemmeligheder.

Jeg synes, at Ørkenblod var en fornøjelse at læse. Der er meget på spil, men det formidles rigtig godt. Jeg glæder mig allerede til flere bøger fra Nick Clausen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s