Blodmånens diamant (Det mekaniske hjerte #2) af Peter Bunzl

67819846_1937950316307479_1366560436404617216_n.jpg

Titel: Blodmånens diamant (Det mekaniske hjerte #2) – Forfatter: Peter Bunzl – Forlag: Flachs – Anmeldereksemplar fra Flachs

★★★★☆

Det er én af de bøger, hvor jeg har glædet mig allermest til at læse videre i serien, og ENDELIG kom den! JAAAA!

Først en lille forlagsbeskrivelse og så går vi i gang: ”Det er svært at flygte fra fortidens hemmeligheder.

Sorte skyer trækker sammen over Lily og Roberts sommer, da den forhærdede forbryder Jack Døråbner dukker op. For Jack leder efter den mystiske månemedaljon – men det er ikke det eneste, han er ude efter.

Dystre hemmeligheder fra Roberts fortid bringer ham pludselig i stor fare. Jack spiller et kynisk spil, som Robert bliver en del af. Lily og den mekaniske ræv Malkin må sørge for at være et skridt foran, inden Jack spiller sit sidste, dødbringende kort …”

Vi er tilbage i det spændende og fantastiske univers, hvor det victorianske London og en steampunk-stemning påvirker hele læseoplevelsen – og dette er kun positivt. Der er noget helt særligt over historien og stemningen, som den frembringer. Man læner sig trygt tilbage og lader historien udfolde sig.

Plottet har et rigtig godt flow og det er så legende let for Peter Bunzl at guide sin læser gennem historien. Det er ikke en typisk 2’er. Historien står så flot for sig selv, men selvfølgelig snyder man sig selv for en stor oplevelse, hvis man ikke også læser 1’eren.

Det er en rigtig god serie, som er anderledes og skiller sig ud fra andet, jeg har læst i samme genre. Desuden er det fedt, at det virkelig er en serie for tweens, men den er flot beskrevet og virker ikke særlig ”barnlig” i det sproglige udtryk. Bogen tager læseren seriøst og det gælder på alle tidspunkter. Det virker, som om vi tager en rejse tilbage i tiden. Den kunne nemt narre en erfaren læser for at være skrevet i en anden tid.

Dette er en rigtig god roman med fart, eventyr og et utrolig flot sprog. Hvor var det skønt at vende tilbage til universet! Det havde jeg savnet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s