Når månen står op af Sarah Crossan

60439207_2286379871604629_6768926002467831808_n.jpg

Titel: Når månen står op – Forfatter: Sarah Crossan – Forlag: Straarup & Co – Anmeldereksemplar fra Straarup & Co

★★★★☆

Jeg blev så glad, da jeg opdagede, at Sarah Crossan var tilbage med en ny roman (oversat til dansk). Jeg var helt vild med One, som jeg læste for et par år siden.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”De tror, at jeg har gjort nogen fortræd. Men det har jeg ikke. Er du med? For folk kommer til at fortælle dig alle mulige løgne. Det er vigtigt for mig, at du kender sandheden.

Joe har ikke set sin bror i ti år. Og årsagen er brutal. Ed sidder på dødsgangen. Nu er datoen for Eds henrettelse blevet fastsat, og dette bliver måske deres sidste sommer sammen. Nogensinde.”

Sproget er stadig helt særligt. Så skrøbeligt og fint. Der er så meget at finde i sproget – så mange lag og så utrolig flot symbolik, som overrasker læseren igennem hele læseoplevelsen. Derudover er kapitlerne snarere korte essays i digtform, men som alligevel følger et plot. Det er det samme som i One, og det fungerer endnu engang.

Det, jeg har lagt mærke til i Sarah Crossans bøger, er, at hun skriver utrolig korte kapitler, men der er stadig så meget gemt mellem linjerne. Det poetiske og det lyriske kommer tydeligt frem. Derfor er det særlig godt at læse bøger af forfatteren.

Derudover er historien om Ed rørende og sætter mange tanker i gang. Hele præmissen er smuk og der er mange følelser på spil. Jeg glæder mig til at læse mere af Sarah Crossan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s