Fra nu af og for evigt af Julie Clausen

51318439_557178841469385_3236325662184701952_n.jpg

Titel: Fra nu af og for evigt – Forfatter: Julie Clausen – Forlag: Turbine – Anmeldereksemplar fra Turbine

★★★★☆

Ærligt talt, så har jeg et lille YA-crush på Julie Clausen. Hun er virkelig en dygtig forfatter!

Men først en forlagsbeskrivelse: ”Fra nu af og for evigt følger på skift de fire gymnasiekammerater Johanne, Nicklas, Saga og Christian. De er næsten færdige med gymnasiet og beslutter i deres læseferie at tage en pause ude i Sagas forældres sommerhus. Hvad der skulle have været en hyggelig weekend, ender med at få store konsekvenser for dem alle sammen. I sommerhuset drikker den charmerende fuckboy Nicklas og den reserverede Johanne sig lidt for fulde, og da Johanne vågner op næste morgen, kan hun kun svagt huske, hvad der er sket. Har de haft sex? Og var det i så fald frivilligt?  Den ambitiøse Christian stresser over de kommende eksamener og fortryder, at han overhovedet lod sig overtale til at tage med i sommerhuset. Da klassens populære pige Saga forsøger at nærme sig ham, reagerer Christian voldsomt. Efter sommerhusturen er alt ændret mellem de fire venner, og de tvinges til at tage deres liv op til revision. Hvad er vigtigt her i livet? Og kan man altid få det, man ønsker sig?”

Og som altid (”Eva, du har kun læst 2 bøger af forfatteren!” *jaja*) er Julie Clausens sprog skarpt, rammende og gør, at man utrolig nemt lever sig ind i historien. Denne gang har vi at gøre med flere karakterer og har derfor flere synsvinkler at følge, men det fungerer til fulde, da der er tid til, at alle karaktererne udfolder sig. Alle personligheder kommer til syne, og også de ting, de har at slås med. Derudover er dialogen stærk og også realistisk. Alle kan vist forestille sig forskellige scenarier fra gymnasietiden, som de fire hovedpersoner oplever.

Der er mange temaer på spil i denne roman, men det bliver så flot formidlet. Det er autentisk og realistisk – lige fra gymnasiepres, eksaminer, kærlighed, sex, venskab, grænser, forventninger fra omverdenen og meget mere.

Jeg er meget vild med Fra nu af og for evigt og særligt Julie Clausens skrivestil og indlevelsesevne gør, at det bliver en fantastisk læseoplevelse.

Hvis man er til dansk YA-realisme, så må man ikke snyde sig selv for Julie Clausens bøger. Det er historier med sjæl og noget på hjerte, som gør det en absolut fornøjelse at læse med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s