Harry Potter og De Vises Sten #1 (Illustreret udgave) af J.K. Rowling

71891559_521438188643256_5505039044196696064_n

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: Harry Potter og De Vises Sten #1 (Illustreret udgave) – Forfatter: J.K. Rowling – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★★

Mange kender historien om Harry og J.K. Rowlings fantastiske og magiske univers, men for en god ordens skyld, kommer der lige en hurtig beskrivelse af bog 1 (ud af 7):

”Da Harry er 11 år, får han at vide, at hans far var en berømt og respekteret troldmand, og hans mor en overordentlig dygtig heks. Harry er også selv troldmand og skal starte på Hogwarts skole for heksekunster og troldmandsskab. Han skal bl.a. medbringe tryllestav, troldmandshat og enten en kat, en ugle eller en tudse – og så starter et eventyrligt liv for Harry, der skal lære et hav af magiske tricks og desuden må tage kampen op mod den onde troldmand, der dræbte hans forældre.”

Da jeg stiftede bekendtskab til Harry Potter-universet for første gang, var jeg nok 9-10 år gammel. Min mor læste højt for mig, og jeg husker, at jeg var meget betaget af hele verdenen. Senere læste vi den også i skolen, og da jeg begyndte at kunne læse selv, så slugte jeg hurtigt bøgerne. Det der var så specielt, var, at jeg fulgte Harrys alder, så følte jeg selv, at jeg voksede og udviklede mig sammen med Harry. Det gjorde det til en helt speciel læseoplevelse – som om jeg var der.

Og derfor elsker jeg Harry Potter-universet mere end noget andet, og det har fulgt mig lige siden – og det vil det altid gøre. Ingen tvivl! Derfor falder jeg pladask for alt inden for denne franchise: nye udgaver, merchandise, kultur og events, ja, alt, der har med Harry Potter at gøre. Det gælder også denne lækre (DØR FAKTISK LIDT AF BEGEJSTRING!) udgave. Den er illustreret af Jim Kay og grafisk sat op i en størrelse, som passer perfekt til højtlæsning. Man kan følge med, kigge på de fantastiske illustrationer og se historien helt tæt på – og det gælder både børn, unge og voksne.

Man skal have anskaffet sig denne bog:

  • Hvis man er Harry Potter-fan
  • Hvis man gerne vil læse højt for sine børn og samtidig introducere dem til et magisk univers
  • Hvis man er vild med en god historie, for det ER det her.

Jeg nød virkelig læsningen. Det var fantastisk at opleve historien på denne måde. Den oprindelige udgivelse i romanform er naturligvis den, som altid vil den største plads i mit hjerte, men denne smukke og fængende illustrerede udgave er ved at indhente den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s