En plus en af Jojo Moyes

72249801_415370395787449_8969660218371735552_n

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: En plus en – Forfatter: Jojo Moyes – Forlag: Cicero – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★☆☆

Jeg bliver altid så glad, når jeg opdager en ny udgivelse fra Jojo Moyes (og naturligvis er denne udgivelse et par år gammel, men jeg har først læst den nu.) Jojo Moyes skriver bare virkelig godt: varmt, nærværende og man ånder lettet op, mens man bladrer sider.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Mød Jess Thomas, enlig mor til to, rapkæftet og med et helt usædvanligt gåpåmod. Men en skarp tunge og ben i næsen er ikke nok til at få mad på bordet og regningerne betalt, og selvom Jess knokler fra morgen til aften, slår det alligevel aldrig helt til. En kaotisk familie Jess’ datter Tanzie er mere end almindeligt godt begavet, ja, hun er nærmest et geni til tal, men for at hun kan udvikle sit potentiale, må Jess skaffe penge til at sende hende på en bedre skole. Og hvad skal Jess stille op med stedsønnen Nicky, der konstant får bank af de lokale bøller? En smuk fremmed Ind på scenen træder businessmanden Ed Nicholls, og selvom Jess og Ed fra første blik ikke kan døje hinanden, vil Ed gerne hjælpe Tanzie.”

Følelsen af feel-good, når man læser en Jojo Moyes-roman, dukkede også op denne gang. Naturligvis er emnerne ikke altid lyserøde og glansfulde, men derimod realistiske, ærlige og uperfekte, hvilket gør det så ekstra godt at læse romaner af denne dygtige forfatter.

Jojo Moyes viser med denne historie, at hun endnu engang mestrer evnen at kunne skildre personer så utrolig godt. Det bliver så levende og nærværende, samtidig med at personerne kryber ind under huden på læseren. Der er mange elementer, der præsenteres i denne roman, men nærværet og det autentiske er hele tiden til stede. Og derfor er Jojo Moyes så god.

En plus en (og Jojo Moyes andre romaner) handler om personer, som vi kan relatere og identificere os med, uanset hvilken alder eller hvilket sted i livet, vi befinder os. Mennesker mødes, forsøger at leve deres liv, på trods af modstand og bump på vejen. Rigtig flot roman med plads til smil, eftertænksomme passager og rørende øjeblikke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s