En sær musik af Mette Vedsø

71072943_420566011932953_8318518793768796160_n.jpg

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: En sær musik – Forfatter: Mette Vedsø – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★☆☆

Jeg er vild med bøger af Mette Vedsø. Jeg har læst mange af dem, og derfor var jeg meget spændt på at læse denne her. Mette Vedsøs sprog er altid lyrisk, smukt og symbolsk. Derfor tænkte jeg, at hun med lethed ville kunne formå at skrive digte. Og det lykkedes skam også!

Forlagsbeskrivelsen lyder sådan her: ”I En sær musik undersøger Mette Vedsø tilværelsens mange facetter i en blanding af tænksomme, finurlige og nonsensprægede rim og digte. Med udgangspunkt i almene følelser eller livsfaser stilles der skarpt på det de fleste møder i livet – sorg, lykke, bekymring, venskab, familie, ensomhed – og digtene udgør tilsammen en pallette af eftertænksomhed, alvor, melankoli og fjolleri.”

Det er en rigtig fin digtsamling, hvor der er en fin blanding af både eftertænksomme passager, men også fjollede og nonsens-rim. Der er mange fine emner, der præsenteres i løbet af digtsamlingen – og det er de følelser, som vi alle kan nikke genkendende til: sorg, bekymring, medmenneskelighed, kærlighed, ensomhed og meget mere.

En sær musik er en rigtig fin digtsamling. Jeg er helt klart mere til de eftertænksomme og smukke lyriske passager end til det nonsensprægede, men dog skal det siges, at det stadig er rigtig fint, hvad end det er alvorligt eller fjollet.

Derudover er illustrationerne også så ufattelig smukke, så samtidig med at man læser de fine digte, så kan man også nå at nyde den enkle og dybe streg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s