Gudernes Krig (Gudindens Avatar #1) af Henriette Hesselholdt

71498435_1385966834894007_4455222421418409984_n.jpg

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: Gudernes Krig (Gudindens Avatar #1) – Forfatter: Henriette Hesselholdt – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Gudernes Krig (Gudindens Avatar #1) af Henriette Hesselholdt overraskede mig virkelig meget!

Meeeen du må hellere lige få en forlagsbeskrivelse først: ”Den unge præstelærling, Paleon, bliver trukket ud af det trygge kloster på en hemmelighedsfuld færd gennem landet Serelia. Han skal hjælpe med at bringe elveren, Si’il, til gudinden Haias tempel hvor hun har en vigtig plads at udfylde i den lurende krig mellem guderne.
Med sig har de tre gamle krigskammerater der hver gemmer på deres hemmeligheder, samt en ung kvinde med en tilsværtet sjæl.”

Først og fremmest, så skriver Henriette Hesselholdt utrolig godt. Sproget er skarpt, beskrivende, sanseligt og detaljeret, og man føler, at man lige så godt kunne være der selv. Det hele bliver meget levende, og universet kryber ind under huden på læseren. Og det skete også for mig. Det var underligt, for jeg kunne læne mig tilbage og blot lade historien udfolde sig foran mig. Elsker, når det sker!

Jeg var vild med historien. Der var noget genkendeligt, der mindede mig om nogle af mine yndlings-fantasyfortællinger, men samtidig var Gudernes Krig (Gudindens Avatar #1) en helt unik og særlig historie. Derover elsker jeg historien, og hvor mange væsner, der er med – lige fra mennesker til guder, elvere, vampyrer og trolde.

Historien er spændende og bygges godt op. Vi har samtidig den klassiske rejse/quest, hvor vi følger hovedpersonerne. Det fungerer rigtig godt og vi lærer personerne at kende, selvom der er flere at forholde sig til. Derudover er der masser af spænding at finde i denne fortælling. Med det stærke sprog, indlevelsesevnen og den detaljerede og sanselige skrivestil, bliver det en god læseoplevelse.

Jeg glæder mig utrolig meget til at læse videre i denne serie. Henriette Hesselholdt er en forfatter, som vi skal holde øje med. Hendes evne til at bringe læseren ind i fortællingen er helt unik. Gudernes Krig (Gudindens Avatar #1) er et stærkt bidrag til dansk fantasy i 2019!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s