Kirsebærpigen af Tomas Lagermand Lundme & Anna Jacobina Jacobsen

75540113_2852133984831947_4942623191433478144_n.jpg

Titel: Kirsebærpigen – Forfatter: Tomas Lagermand Lundme & Anna Jacobina Jacobsen – Forlag: Carlsen – Anmeldereksemplar fra Carlsen

★★★★☆

Det er ingen hemmelighed, at jeg er lidt (= meget!) vild med Tomas Lagermand Lundmes bøger, og det gælder også denne gang. Kirsebærpigen var i den grad en flot læseoplevelse.

Forlagsbeskrivelsen lyder: ”Hun møder ham til en fest. Det er hendes første møde med kærligheden, og pludselig fylder den alt. Men han har en anden, så hun må lære at bestemme. Kærligheden skal adlyde hende. Han er selv ude om det.”

Endnu engang viser Tomas Lagermand Lundme, at han har en helt unik sproglig nerve, som gør læseoplevelsen så spændende. Historien er sød og fyldt med kærlighed, usikkerhed og mødet med den første forelskelse.

Der gemmer sig meget mellem linjerne, og for Tomas Lagermand Lundme virker det så let, selvom sproget er fyldt med symbolik og lyrisk sprog.

Desuden er Anna Jacobina Jacobsens illustrationer perfekte til denne historie. De skaber den helt rigtige stemning, og sammen med teksten går det hele op i en højere enhed.

Det er helt klart, at Tomas Lagermand Lundme skulle lave en billednovelle, og Kirsebærpigen er i den grad en succes. Jeg vil varmt anbefale den!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s