En storm af sværd (Game of Thrones #3) af George R. R. Martin

68838648_671457440005740_2548138435256778752_n.jpg

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: En storm af sværd (Game of Thrones #3) – Forfatter: George R. R. Martin – Serie: Game of Thrones – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

En storm af sværd er tredje del i Game of Thrones-serien af George R. R. Martin.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Vesterøerne er nu delt mellem flere konger, og de forskellige huse kæmper om magten og overlevelse. Alliancer bliver indgået og brudt. En blodig krig raser i riget – og vinteren bliver barskere. Drengekongen Joffrey af huset Lannister sidder på Jerntronen og regerer De Syv Kongedømmer. Hans største rival lord Stannis står besejret og ydmyget tilbage som offer for den røde kvindes jalousi, troldkvinden, der indgyder frygt hos voksne mænd. I Flodborg sidder den unge Robb Stark og planlægger at angribe Lannisterne, selvom de holder hans ene søster som gidsel i Kongshavn. Hans anden søster er på flugt. Deres bastardbror Jon Sne befinder sig nord for Muren. Her har rebellen Mance Rayder samlet en hær af de forskellige stammer, en blanding af vilde og hensynsløse krigere, for at drage sydpå. Daenerys, den sidste af Drageslægten, blander sig også i kampen om tronen. Som fange må Jaime Lannister gå grueligt meget igennem, mens hans dværgebror Tyrion kommer højt på strå. Vesterøerne er på randen af sammenbrud. Fremtiden er uvis; truslerne kommer både indefra og udefra. De Syv Kongedømmer er på nippet til at eksplodere i en veritabel storm af sværd.”

Pyha, det begynder at være spændende i Game of Thrones nu. Selvom jeg har set serien (og var vild med den!), og kender til plottets udvikling, så kan jeg stadig fange mig selv i at måtte stoppe op og minde mig selv om at trække vejret, for åh, hvor er det flere gange meget, meget spændende – og springene mellem karakterer og at læsningen skifter synsvinkel, gør, at man skal vente ekstra længe på informationen.

Jeg har helt sikkert mine favoritkarakterer nu – det er der ingen tvivl om. Daenerys har fra starten været min yndlingskarakter, og det bliver hun ved med at være. Hver gang jeg læser om hende, føler jeg mig empowered, og jeg nyder at se hendes rejse. Men generelt rummer alle karakterer noget spændende; de er dybe og mystiske – ingen af dem kunne undværes.

Jeg bliver nødt til at sige det igen: George R. R. Martin skriver simpelthen så godt. Og ja, selvfølgelig er det hård og ofte tung læsning, og det er det, men det er også spændende, detaljeret og fængende, som gør, at man bliver nødt til at læse videre. Som de andre bøger, er dette heller ikke en bog, som man sluger på én dag – det kan man simpelthen ikke. Der er alt for meget at sluge, en kæmpe verden at skulle opleve, sanse og være i. For sådan er læsningen: levende og sanselig, som om man var der selv.

Jeg har næsten ikke læst til at læse videre, meeeeeeen jeg bliver jo nødt til at vide, hvad der sker. En storm af sværd er en stærk 3’er fra George R. R. Martin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s