Den dobbelte grav af Benni Bødker

74604660_412689669626535_8275763755841748992_n.jpg

Reklame/anmeldereksemplar

Titel: Den dobbelte grav – Forfatter: Benni Bødker – Forlag: Forlaget Corto – Anmeldereksemplar fra Forlaget Corto

★★★★☆

Den dobbelte grav er endnu en bog af Benni Bødker, som jeg har glædet mig meget til at læse. Og ja, det er meget svært at være objektiv, når man er kæmpefan af forfatteren, men jeg skal prøve. Men først en forlagsbeskrivelse – og den kommer her:

”Du går ind i natten. Helt derind, hvor du er alene, og hvor mørket er totalt. Du prøver at komme væk, men ingen kan undslippe, når alle veje fører til den dobbelte grav … Den dobbelte grav og andre rædsler er fuld af gys og uhygge. Læs kun én historie ad gangen. For din egen skyld.”

Lyder det ikke bare vildt godt? Og tro mig, det var det også. Benni Bødker gør det, han er allerbedst til. Spændende, medrivende og nervepirrende beskrivelser, hvor det er, som om man er der selv. Man følger karaktererne på tæt hold, og man kan tydeligt sanse, hvad de oplever – både beskrivelser af miljø, stemning, karakterer er skarpe. Det bliver så levende, at man kan mærke klumpen i halsen, gåsehud på armene og også frygten, der langsomt risler ned ad ryggen. Og sådan skal det være, når man sidder med en god gyser-bog i hånden.

Sproget er igen så klart og fint. Det virker meget enkelt og letlæseligt, men der er samtidig også skruet op for virkemidlerne, så det hele bliver ekstra levende – og derfor skriver Benni Bødker så godt. Og han gør det gang på gang. Jeg bliver aldrig overrasket, men snarere utrolig stolt af at få lov til at læse med.

Den dobbelte krav er historier, som er fyldt med gysende øjeblikke og uhyggelige scenarier, som bliver lidt for levende. Tør du læse med?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s