Kaldet fra Galathea (Awen #1) af Natali & Bettina Liane

69748075_1621477187982680_6724521946207223808_n.jpg

Titel: Kaldet fra Galathea (Awen #1) – Forfatter: Natali & Bettina Liane – Forlag: Turbine – Anmeldereksemplar fra Turbine

★★★★★

Kaldet fra Galathea er første del af Awen-serien af Bettina Liane og Nathali Liane.

Forlagsbeskrivelsen lyder sådan her: ”Da Aia og og hendes tvillingebror Peter finder en gammel rejsekuffert, har de ingen anelse om, at det vil ændrer deres liv for evigt. I kufferten ligger to invitationer til det mystiske skib Galathea, som kan sejle mellem magiske verdener. Sammen med andre jævnaldrende trænes Aia og Peter i at bekæmpe den trussel, som vil udslette den magiske verden Igdrafell. Snart begynder uforklarlige ting at finde sted på Galathea, og i takt med at Aia opdager sandheden om sit ophav, sættes hun for alvor på prøve. På Galathea trænes hun i at kæmpe mod mørket, men kan hun mon overvinde mørket i sig selv?”

Da jeg så forsiden var jeg fuldstændig hooked. Jeg blev nødt til at læse den, og allerede fra de første sider var det tydeligt, hvor det bar hen, nemlig til en helt uforglemmelig læseoplevelse.

Kaldet fra Galathea er en debutroman, og det kan jeg næsten ikke tro på. Og hvor skal jeg starte? Sproget er detaljeret, skarpt og man kan ikke skelne mellem de to forfattere, der har skrevet historien. Derimod er hele universet levende, sanseligt præsenteret, og historien holder bare hele vejen igennem. Worldbuildingen er fantastisk, og selvom der er meget at holde styr på, så synes det alligevel at lykkes.

Da jeg læste Kaldet fra Galathea følte jeg mig hjemme. Det er en historie, jeg aldrig har læst før, men samtidig rummer den elementer eller vibes af klassiske fantasyfortællinger. Der er noget over stilen og stemmen – den virker ældre end en roman, der er skrevet i 2019. Og dette er absolut kun et plus! Der er et klassiker-quest-element over romanen, og samtidig er sproget så detaljeret og udpenslet, at det er nemt for mig at drage en parallel til den stemning, jeg fik af at læse Harry Potter. Endnu et plus!

Hele historien i Kaldet fra Galathea er så stærk, og der venter mange eventyr forude i serien. Heldigvis har jeg noget at glæde mig til, men dette var en 100 % gennemført og fantastisk læseoplevelse. Når du dykker ned i bogen, så åbner der sig en ny verden foran dig – og du vil have svært ved at slippe den igen. 

Det er helt sikkert noget af det mest gennemførte danske fantasy, jeg nogensinde har læst! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s